Parlamentul României revine la condiţia de Mare Adunare Naţională

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

La data de 18 octombrie 2017, am publicat pe blogurile ‘’adevărul.ro’’  editorialul intitulat “Glorioasele ziceri şi fapte ale deputatului Eugen Nicolicea”.

Punctul de plecare al comentariului se afla în fabuloasa aserţiune a respectivului parlamentar în conformitate cu care “prostia aceea că parlamentarul nu e ca cetăţeanul simplu nu e chiar prostie”.

În felul său original, inimitabil, inegalabil la capitolul grobianism, dl. Nicolicea reafirma ideea de bază din celebra utopie politică a lui George Orwell care demonstra în 1984  că într-o societate totalitară unii sunt mai egali decât alţii.

Jurist de profesie, notoriu traseist politic, cred că, în alte condiţii, dl. Nicolicea ar fi fost un destoinic anchetator, un procuror comunist, poate chiar un alter-ego al generalului de securitate Nicolae Pleşiţă. Aceeaşi violenţă de limbaj trădând grave carenţe de educaţie şi totalul dispreţ pentru regulile societăţii democratice, aceeaşi atitudine de dispreţ la adresa alegătorilor, privirea de sus, absolut jignitoare la adresa presei, convingerea că lui, ca ales al neamului, i-ar fi îngăduit totul.

Nimic mai relevant pentru felul de a fi al d-lui Nicolicea decât atitudinea plină de arţag adoptată cu ocazia fiecărei prezenţe într-un talk-show de televiziune ca să nu mai vorbim despre felul cu totul ireverenţios cu care acest vârf de lance al social-democraţiei româneşti s-a adresat reprezentanţilor presei acreditaţi la Parlament în ziua dezbaterii moţiunii de cenzură. În mod normal, după acea jignire incalificabilă dar în deplină concordanţă cu felul de a fi al acestui glorios ales al naţiei, nici un organ de presă onest şi care se respectă nu ar mai trebui să îl socotească frecventabil pe deputatul Eugen Nicolicea.

Iată însă că din data de 18 octombrie 2017 gândirea totalitară a bravului ales al PSD în Parlamentul României a făcut noi şi minunate progrese. Dl. Eugen Nicolicea şi-a nuanţat poziţia şi socoteşte nu doar că una sunt parlamentarii şi alta simplii cetăţeni, adică cei care au făcut greşeala de a-i acorda lui votul şi l-au trimis într-un loc unde neam de neamul lui nu avea ce să caute.

După mintea înfierbântată a d-lui Eugen Nicolicea nici parlamentarii nu sunt toţi identici. Unii sunt parlamentarii PSD, parlamentarii coaliţiei PSD-ALDE, şi alta cei ai Opoziţiei. Care dacă, Doamne fereşte!, nu sunt de acord, nu aplaudă, vociferează faţă de tot mai grosolanele încălcări de către Majoritate a  unor elementare reguli ale democraţiei parlamentare trebuie să fie pedepsiţi exemplar. Cu suspendarea dreptului de a participa chiar şi o lună la dezbaterile forului legislativ al ţării.

Voind să arate că este de folos partidului, dorind din toată inima şi din tot sufletul să îi arate cât ii este de fidel d-lui Liviu  Dragnea (nu mai este foarte mult până la întocmirea viitoarelor liste de candidaţi ai partidului şi dl. Nicolicea tânjeşte la un nou loc eligibil iar soţia domniei-sale, doamna Nicoleta Nicolicea este tânără şi a primit şi ea o sinecură fiind mare dregătoare nepricepută la Transgaz, sinecură pe care trebuie să şi-o păstreze) dl. Nicolicea s-a apucat serios de treabă. S-a şi apucat să aştearnă pe hărtie cea mai recentă năzdrăvănie ce i-a trecut prin mintiucă.

Nu mă îndoiesc că aceasta va fi asumată şi adoptată cu aplauze, ovaţii de majoritatea parlamentară, că ea va fi nu doar pe gustul d-lui Dragnea şi a curtenilor domniei-sale, ci şi pe acela al d-lui Călin Popescu-Tăriceanu şi a celor din ALDE. Şi uite aşa Parlamentul României va face, graţie nepreţuitei contribuţii teoretice şi practice a d-lui Eugen Nicolicea, noi paşi pentru a reveni la condiţia morală, etică şi faptică a Marii Adunări Naţionale.

Text apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite