Parlamentul României, colac de salvare pentru deputaţii AUR cu zero venituri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Partidul condus de George Simion are mai mulţi aleşi care au fost salvaţi financiar de intrarea în Parlament, până de curând având venituri modeste sau chiar deloc. FOTO Inquam Photos / George Călin
Partidul condus de George Simion are mai mulţi aleşi care au fost salvaţi financiar de intrarea în Parlament, până de curând având venituri modeste sau chiar deloc. FOTO Inquam Photos / George Călin

Mai mulţi parlamentari AUR au fost salvaţi din punct de vedere financiar de mandatul obţinut în legislativul ţării în decembrie, fiind fără loc de muncă şi mai ales fără bani, până să prindă un fotoliu de deputat. De altfel, pentru unii indemnizaţia de parlamentar e primul venit câştigat în cariera lor.

Înainte de a fi parlamentar, Călin Balabaşciuc nu a avut niciun loc de muncă. De altfel, deputatul nu a publicat niciun document care să ateste vechimea sa în muncă, iar cel referitor la veniturile sale este gol. El se bucură şi de rolul de cel mai tânăr membru al Parlamentului. Tânărul urmează să împlinească 25 de ani de ziua copilului, pe data de 1 iunie.

Darius Pop a terminat colegiul de artă din Baia Mare şi înainte de a intra în Parlament a fost profesor percuţionist timp de aproape un an până în anul 2018, motiv pentru care declaraţia sa de avere este de asemenea goală, din moment ce în anul fiscal precedent a avut zero venituri.

Lucian Florin Puscasu a avut venituri în valoare de 10.200 de lei, deşi funcţia deţinută a fost cea de director tehnic la o companie. Aritmetica ne arată că media lunară a veniturilor sale a fost de 850 de lei. În schimb soţia lui însă a câştigat anul trecut o sumă mult mai mare, adică de aproape zece ori mai mult. 

În aceeaşi situaţie se află şi deputata Serban Gianina, care a completat pe declaraţia de avere suma de 4. 842 reprezentând veniturile sale. În schimb, pe lângă cei 4.440 de lei ce reprezintă alocaţia pentru copii, veniturile soţului au fost generoase, adică 120.000 de euro din ratele încasate din investiţii

A declarat valoarea inelului de logodnă, dar a omis două imobile.

Deputatul Ciprian Ciubuc a trecut pe declaraţia de avere doar suma de 4.440 de lei, ce reprezintă alocaţia copiiilor, un câştig la Lotto în valoare de 1500 de lei şi o chirie de teren în valoare de 980 de lei. El a menţionat însă pe declaraţia de avere şi inelul de logodnă în valoare de 1200 de lei. Ulterior, deputatul a venit cu clarificări privind veniturile sale câştigate anul trecut şi a spus că a mai avut dividende de pe urma unei firme, în valoare 7.386 de lei şi alte două case la Chişinău, pentru care ar percepe chirie. Ciprian Ciubuc şi-a justificat decizia de a nu trece aceste venituri în documentul privind veniturile sale pe anul trecut spunând că nu a ştiut că trebuie trecute şi veniturile provenite din aceste chirii.

Dintre membrii AUR ai Camerei Deputaţilor se mai remarcă şi Lilian Scripnic cu un venit de 28.200 de lei, deşi este medic stomatolog, iar în grija sa sunt şi doi copii. Pe de altă parte, la Senat, situaţia financiară a membrilor AUR pare că este mai bună. Dintre senatorii care au câştigat postul din parlament pe listele AUR, se remarcă doar Sorin Lavric. Pe lângă Premiul Scriitorului Lunii August din anul 2020, în valoare de 6.500 de lei, el a declarat şi o sumă de 3.953 de lei obţinută în calitate de cadru didactic asociat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite