PSD a convocat Parlamentul în sesiune extraordinară pe toată durata vacanţei parlamentare. Turcescu s-a luat la ceartă cu Dragnea pe holurile Parlamentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Camerei Deputaţilor a decis, luni, convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului, motivul fiind faptul că în această perioadă ar trebui discutate mai multe ordonanţe de urgenţă ale Guvernului şi pentru a discuta în comisii mai multe proiecte de lege, potrivit explicaţiilor date de Ioana Bran, secretar al Camerei Deputaţilor. Doar 35 de deputaţi au fost prezenţi la şedinţa de plen.

Deputatul PMP Robert Turcescu către Liviu Dragnea, după ce liderul PSD a lipsit de la şedinţa Camerei Deputaţilor: Domnule Dragnea, eram în piaţă şi am auzit la radio că la ora 17.00 se convoacă sesiune extrordinară. Şi am ajuns.  Dvs de ce nu aţi ajuns, sunteţi preşedintele Camerei? Sunteţi deputat şi preşedintele Camerei Deputaţilor. Ne-aţi convocat cu 45 de minute înainte. Eram 35 de speriaţi în sală, dumneavoastră de ce nu aţi venit la şedinţă, domnule Dragnea?“

Liviu Dragnea a replicat: „Pentru că am făcut alte lucuri în birou. Domnule Turcescu, v-a ieşit acest circ! Continuaţi? Nu faceţi dialoguri cu mine aici. Trebuia să faceţi în campanie, dar nu v-a ieşit“

Robert Turcescu: „Sunteţi deputat şi preşedintele Camerei. Ar trebui să vă fie ruşine”.


Sesiune extrordinară de dragul Guvernului

„Am discutat despre convocarea deputaţilor pentur sesiunea extraordinară ce urmează să aibă loc din 9 până în 31 ianuarie. Am luat act de starea de incompatibilitate a unor deputaţi, informaţii ale acestora despre starea lor de incompatibilitate, informaţii din partea Comisiei Juridce. Mâine, de la ora 11.30 e un birou reunit ale celor două camere“, a declarat secretarul Camerei Deputaţilor, Ioana Bran, persoana lăsată preşedintele acestei Camere să informeze asupra celor discutate în şedinţa de Birou Permanent.

De asemenea, în BP s-a decis convocarea unei şedinţe de plen luni seară, cu toate că majoritatea parlamentarilor nu se află în Bucureşti, fiind în vacanţă. 

Întrebată care e urgenţa, Bran a precizat: „Ordonanţele de urgenţă ale Guvernului, vor fi activităţi ale comisiilor. Vor fi activităţi în comisii în funcţie de proiecte“. 

Liderul PSD, cel care anterior declarase că e posibil să propună şi înfiinţarea unei comisii parlamentare pentru a se ocupa de o presupusă  „gaură neagră“ lăsată în urma de Guvernul Cioloş, nu a mai ridicat subiectul în şedinţa de BP şi nici nu a mai vrut să dea explicaţii pe această temă.  

La şedinţa de plen de la 17.00 au fost prezenţi 35 deputaţi, 23 din majoritatea parlamentară şi 12 ai Opoziţiei. 

Deputatul USR Nicuşor Dan a declarat luni, la Parlament, că este este “ruşinos şi abuziv” să convoci o Cameră a Parlamentului pentru că “nu ai fost în stare să elaborezi o lege de abilitare bună”, iar sesiunea extraordinară “nu este decât un pretext” pentru ca Guvernul să poată da ordonanţe de urgenţă.

"Nu ne e frică de o sesiune extraordinară, însă faptul că convoci o cameră a Parlamentului pentru că tu n-ai fost în stare să scrii o lege de abilitare bună, în opinia mea este ruşinos şi abuziv. Adică această sesiune extraordinară nu este decât un pretext pentru ca Guvernul să poată da ordonanţe de urgenţă şi astfel să se treacă peste acea propunere de lege pe care noi am contestat-o la Curtea Constituţională", a afirmat Nicuşor Dan.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite