Parlamentul a adoptat legea care elimină „dosarul cu şină”. Stroe: „Statul nu mai are voie să ceară un document pe care cetăţeanul i l-a furnizat deja”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ Stroe FOTO: Inquam Photos
Ionuţ Stroe FOTO: Inquam Photos

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a anunţat că Parlamentul a adoptat legea interoperabilităţii, prin care instituţiile publice nu vor mai avea voie să le ceară cetăţenilor copii după documentele pe care le-au furnizat deja.

„Adio cozi interminabile, alergat între instituţii şi copiilor (halucinante) la alte copii. De azi, statul nu mai are voie să ceară un document pe care cetăţeanul i l-a furnizat deja, implementând principiul ,,doar o singură dată".

Prin adoptarea de către Parlament a legii interoperabilităţii, am reuşit să aducem o adevărată reformă a felului în care cetăţenii interacţionează cu statul. Dosarul cu şină ori mutatul de la o coadă la alta din cauza lipsei vreunei copii deveniseră deja legende urbane şi cu toţii ceream acelaşi lucru: digitalizare, un stat modern, care să ţină pasul cu cetăţenii şi business-urile”, a scris Stroe, miercuri, pe Facebook. 

Liberalul a subliniat că, de azi înainte, „putem spune că am intrat într-o nouă eră a serviciilor publice”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite