Parlamentarii români şi legea morală

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cursul săptămânii ce se încheie, marcată de iminenţa moţiunii de cenzură dar şi de obsesia românească a  Nobelului, presa, indiferent de faptul dacă este simpatizantă a Puterii pesediste ori a Opoziţiei ne-a pus la dispoziţie noian de informaţii referitoare la negocierile, tranzacţiile, promisiunile de funcţii, gândirile şi răzgândirile dictate de valoarea euro.

Moneda unică europeană dovedindu-se încă o dată adevăratul şi unicul Dumnezeu al parlamentarilor români.

Am aflat zilnic despre trădările, despre vânzările şi cumpărările de conştiinţe la care s-au dedat părţile beligerante. Ce au culminat, dacă e să îl credem pe dl. Ponta, cu telefoanele cu promisiuni primit de de unii parlamentari chiar în timpul votului. Atunci când scriam şi publicam articolul intitulat Zilele în care Serviciul vânzări-cumpărări din Parlamentul României lucrează 24 de ore din 24 îmi îmi era imposibil să-mi imaginez la ce înalte cote va ajunge preţul votului aşa-zişilor aleşi ai naţiei. În realitate, marii sponsori, cei care prin donaţii, adică şmecherii şi tertipuri de genul celor practicate de paukeriţa Rovana Plumb, şi-au asigurat locuri eligibile pe liste.

S-a vorbit chiar despre faptul că, disperată fiind că de joi încolo nu va mai reprezenta absolut nimic, că va avea valoare de întrebuinţare zero, că nu va mai primi nici măcar un amărât post de suplinitoare la sărmanul liceu industrial din Videle pe spinarea căruia şi-a câştigat existenţa până a fost descoperită de viitorul puşcăriaş Liviu Nicolae Dragnea, neconflictuala doamna V. V. Dăncilă, cea care a oferit ieri în Parlament spectacolul jalnic al unei precupeţe care recurge la sudălmi şi imprecaţii la adresa celor ce nu îi cumpăra marfa de proastă calitate, ar fi fost dispusă să plătească chiar şi 1 000.000 de euro pentru un vot. De unde banii? Din vistieria Statului român, fireşte.

La o întrunire cu parlamentarii partidului aceeaşi doamnă (vorba vine!) V. V. Dăncilă i-a ameninţat pe aceştia cu reactivarea dosariadei, adică cu faptul că, dacă PSD va pierde puterea, ei şi alţii de aceeaşi teapă iar vor ajunge pe mâinile instituţiilor Statului, adică ale procurorilor. Recunoscând astfel că, deşi nu i-a izbutit până la capăt, lupta PSD anti-justiţie a dat o serie întreagă de rezultate, cele mai evidente fiind perpetuarea Secţiei speciale, a gestapovestei Adina Florea şi, poate, plasarea doamnei Lia Savonea în fruntea CSM. Post de care respectiva insă ţine cu dinţii.

S-a dovedit în cursul acestor zile încă o dată că morala, cinstea, demnitatea nu au nici un preţ pentru parlamentarii români. În ochii acestora electoratul nici nu există ei nu vorbesc şi nu există decât pentru ei înşişi, aşa încât traseismul, vânzarea, căpătuiala i se pare ceva firesc. L-am văzut şi auzit cu ochii şi urechile proprii teoretizând toate acestea chiar joi dimineaţă, cu câteva minute înainte de începerea dezbaterii moţiunii ,pe atât de fercheşul şi de vidul Lucian Romaşcanu, unul dintre groparii culturii în vremea guvernării PSD-ALDE.

N-aş vrea cumva să se înţeleagă că de toate aceste boli ar suferi doar pesediştii. Nici vorbă. Fără nici un fel de scrupule s –au dovedit a fi şi cei de la ALDE, şi cei de la Pro România.şi cele două dezgustătoare fiinţe de genul feminin care au dezertat din USR şi din PNL. Mai mult ca sigur nu vom afla vreodată nici pentru ce, nici pentru cât au făcut-o, legea tăcerii fiind cea mai puternică în ierarhia regulilor comportamentale ale parlamentarilor români. Acesta în vreme ce legea morală nici nu există. Aleşii naţiei fac în privinţa ei pe niznaiul. Aşa cum fac şi atunci când vine vorba despre interesele reale, despre nevoile şi durerile votantului român.

Dincolo de asta mai trebuie spus că reuşita moţiunii s-a bazat şi pe trădarea unora dintre parlamentarii PSD. Câţi dintre trădători au trecut în tabăra adversă din convingere, înţelegând că PSD a dus ţara într-o fundătură, şi câţi în numele a cine ştie ce interese obscure? A unor promisiuni cu sau fără acoperire?

Da, ştiu. Îndeobşte morala este străină de politică, mai ştiu şi că politicienii ţării sunt adepţii sloganului Scopul scuză mijloacele însă, pe de altă parte, nu pot să nu mă întreb cum vor arăta guvernarea şi viitorul României în astfel de condiţii şi cu o astfel de clasă politică.

Aş fi însă cu totul nedrept dacă nu aş saluta efortul celor doi parlamentari, unul de la PNL, celălalat de la PMP, care, deşi bolnavi, s-au prezentat şi au votat moţiunea. Ei sunt excepţia care confirmă regula.

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite