Ponta: Parlamentul votează vineri conducerea TVR. OUG, soluţia de rezervă. Crin: Miniştrii liberali nu vor semna ordonanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că deputaţii şi senatorii vor vota vineri, pentru a doua oară, conducerea TVR. În ce priveşte Ordonanţa de urgenţă  privind asigurarea interimatului la TVR, Ponta a arătat că este o soluţie de rezervă. La rândul lui, Crin Antonescu a avertizat că miniştrii liberali nu vor semna ordonanţa.

“Vreau să lămuresc poziţia Guvernului faţă de situaţia de la TVR. Nu există conducere în acest moment, Consiliul de Administraţie a fost demis. In această situaţie, printr-o OUG  vom asigura cadrul legal pentru ca vineri sa avem o conducere la TVR. Vineri, Parlamentul va fi convocat şi va fi o propunere, să vedem dacă trece.  Am înţeles şi respect poziţia PNL şi îmi doresc cel mai mult ca vineri plenurile reunite sa numească o conducere, dar dacă se întâmplă ceva in Parlament, există această situatie de ultimă rezervă ca BP reunite să numească o conducere", a arătat Ponta.

În acelaşi timp, liderul liberal Crin Antonescu a anunţat deja că miniştrii din formaţiunea sa nu vor semna Ordonanţa de urgenţă şi a subliniat că, având în vedere faptul că PSD nu vrea numirea lui Rareş Bogdan în fruntea TVR, liberalii vor face o nouă propunere. 

Palamentul s-a reunit, marţi, pentru a vota numirea jurnalistului Rareş Bogdan în funcţia de preşedinte director general al televiziunii publice, dar nu s-a întrunit cvorumul necesar pentru validarea lui Bogdan. Lipsa cvorumului a fost denunţată de liberali drept o acţiune de sabotaj a social-democraţilor, care nu agreau propunerea susţinută de Crin Antonescu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite