Chiliman simte securea şi iese la atac: urmează excluderi în PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Chiliman (stânga) a căzut în dizgraţia lui Crin Antonescu  FOTO

Andrei Chiliman, Vlad Moisescu şi Cătălin Cherecheş sunt la un pas de eliminare din PNL, după ce au intrat în conflict cu Crin Antonescu.

Andrei Chiliman, primarul sectorului1, Vlad Moisescu, fostul preşedinte al organizaţiei liberale din sector 1, şi Cătălin Cherecheş, primarul oraşului Baia-Mare, ar putea fi excluşi din PNL în perioada următoare. Lor li se reproşează faptul că ar fi făcut jocurile lui Traian Băsescu în timpul campaniei electorale.

De altfel, liderul PNL Crin Antonescu este, de mai multă vreme, în conflict cu Andrei Chiliman şi Vlad Moisescu. Înainte de alegerile locale, Chiliman a fost schimbat din fruntea PNL Bucureşti. Ulterior, conflictul a escaladat iar, în urmă cu câteva luni, Vlad Moisescu a fost schimbat de la conducerea PNL sector 1.

Ecuaţia din PNL nu este, însă, atât de simplă pe cât pare. Printre parlamentarii PNL sector 1 se numără doi dintre „greii“ partidului – Călin Popescu Tăriceanu şi Ludovic Orban. Cei doi, în special Orban, au criticat de mai multe ori deciziile lui Crin Antonescu, inclusiv pe cele referitoare la conducerea PNL sector 1.

Atitudinea lor a alimentat speculaţiile potrivit cărora şi Călin Popescu Tăriceanu, şi Ludovic Orban ar putea fi excluşi din partid. Antonescu a susţinut, în permanenţă, că nu intenţionează să îi excludă din partid pe Călin Popescu Tăriceanu sau pe Ludovic Orban.

Chiliman iese la atac

În contextul informaţiilor neoficiale despre posibila sa excludere din partid, Andrei Chiliman l-a atacat, ieri, pe Crin Antonescu. Chiliman a afirmat, într-un interviu acordat Hotnews, că, sub preşedinţia lui Crin Antonescu, statutul PNL a ajuns o simplă bucată de hârtie „de care se ţine seama doar atunci când îi convine liderului.“

Chiliman a reamintit că, în vara acestui an, i-a adresat o scrisoare deschisă preşedintelui interimar al PNL, Daniel Chiţoiu, în care îi cerea să explice de ce partidul a semnat un protocol pentru desfiinţarea unor instituţii precum Curţea Constituţională, ANI şi DNA.

Primarul sectorului 1 a afirmat că aşteaptă încă răspunsul de la Crin Antonescu, care a revenit în fruntea partidului, după ce a încetat interimatul lui Chiţoiu.

„Prin această scrisoare, pretinde domnul Antonescu, eu aş fi trădat PNL. Or, singurul «trădător» din această afacere este chiar Domnia Sa, care şi-a «trădat», în acest mod, adevăratele convingeri politice. Dacă va merge pe linia acestor convingeri ale lui Crin Antonescu, PNL riscă să se transforme în partidul cel mai antioccidental din România“, a afirmat Chiliman. El a adăugat că va conta şi pe fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, despre care este convins că „se va bate pentru ca PNL să rămână un partid pro-occidental.“

La sfârşitul anului trecut, Adriana Săftoiu a fost exclusă din PNL de către organizaţia Prahova din care făcea parte. După această decizie, Antonescu a lăsat să se înţeleagă că vor urma şi alte excluderi. „S-au petrecut câteva lucruri absolut inacceptabile într-un partid în timpul campaniei electorale. Acestea nu pot rămâne fără răspuns administrativ din partea partidului. Şi nu vor rămâne“, a afirmat Crin Antonescu.
 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite