Parchetul de pe lângă ÎCCJ a dispus neînceperea urmăririi penale în cazul Elenei Udrea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea
Elena Udrea

Şefului Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procurorul-şef Marius Iacob, a trimis o scrisoare Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor,în care se arată că s-a dispus neînceperea urmăririi penale în cazul acuzaţiilor aduse Elenei Udrea de către comisia parlamentară de anchetă.

Mai citeşte şi:

Prefectul amână emiterea ordinului de încetare a mandatului lui Gutău

Potrivit scrisorii lui Iacob, Elena Udrea nu va fi urmărită penal în cazul acuzaţiilor de abuz în serviciul contra intereselor publice, instigarea la infracţiunea de abuz în serviciu, neglijenţă în serviciu, deturnare de fonduri.

De asemenea, s-a dispus neînceperea urmăririi penale în cazul acuzaţiilor aduse Elenei Udrea privitoare la conflict de interese, prezentare de date inexacte Parlamentului, refuz nejustificat de a prezenta Parlamentului documente şi informaţii.

Şi angajaţii Ministerului Turismului pot răsufla uşuraţi, decizia procurorilor fiind neînceperea urmăririi penale.

Scrisoarea a ajuns la Parlament în data de 21 decembrie 2009 şi a fost emisă în 18 decembrie.

Elena Udrea declara, în 22 decembrie, la audierile comisiilor parlamentare pentru funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, că Parchetul General a decis neînceperea urmării penale împotriva sa, arătând că acuzaţiile aduse de comisia de anchetă condusă de Ludovic Orban sunt nefondate.

Comisia de anchetă condusă de liberalul Ludovic Orban a solicitat urmărirea penală a ministrului Turismului, Elena Udrea, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, neglijenţă în serviciu şi conflict de interese.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite