Papahagi, ironic la adresa lui Cristian Preda: „E un minim gest de loialitate din partea lui Cristian Preda să o susţină pe dna. Udrea în campanie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Papahagi a demisionat din PMPluna trecută FOTO Arhiva Adevărul
Adrian Papahagi a demisionat din PMPluna trecută FOTO Arhiva Adevărul

Adrian Papahagi, membru fondator al Mişcării Populare, se aşteaptă ca europarlamentarul Cristian Preda, colegul său din „grupul reformiştilor“, să o susţină pe liderul PMP, Elena Udrea, în campania pentru alegerile europarlamentare, ca răsplată pentru prima poziţie pe lista PMP la euroalegeri.

„Eu mă aştept ca Siegfired Mureşan şi Cristian Preda să aibă decenţa să o sprijine pe doamna Udrea în campanie aşa cum şi d.sa i-a sprijinit pe ei, propulsându-i în fruntea listei. E un minim gest de loialitate. În fond, singurii membri PMP care au ajuns în Parlamentul European sunt cei pe care nu i-a votat nimeni în partid, aşa cum cerea statutul (spre deosebire de Baconschi, Paleologu, Funeriu şi alţii, care au fost votaţi, dar nu le-a servit la nimic)“, a fost comentariul lui Papahagi, pe pagina sa de Facebook, apreciat de Teodor Baconschi.

Deşi a deschis lista PMP la alegerile europarlamentare, Cristian Preda a fost singurul care a votat împotriva desemnării Elenei Udrea ca prezidenţiabil. În plus, Preda a şi cerut în şedinţă ca Udrea să fie demisă din fruntea partidului.

Europarlamentarul PMP nu a participat nici la întâlnirea de la Palatul Cotroceni dintre preşedintele Traian Băsescu şi conducerea PMP, dar a făcut public mesajul pe care l-a trimis departamentul de comunicare cu privire la această discuţie. „Eu, soldat credincios, copiez aici primele două fraze, respectând cu sfinţenie ortografia şi fără a face vreun comentariu: «A fost o întâlnire la nivel înalt, între doi preşedinţi ai României, între actualul Preşedinte al României şi viitorul Preşedinte al României. A fost aproape un moment istoric: am văzut mai natural ca niciodată o predare de ştafetă».

Adrian Papahagi, Cristian Preda şi Teodor Baconschi formau „grupul reformiştilor“ PDL la suspendarea preşedintelui din 2012. După ce Traian Băsescu a decis să retragă sprijinul PDL-ului condus de Vasile Blaga, cei trei l-au urmat pe şefu statului în PMP. Adrian Papahagi şi Teodor Baconschi au demisionat din PMP după Congresul partidului din iunie. Atunci, Adrian Papahagi a concurat fără succes cu Elena Udrea la şefia PMP, iar Baconschi, după eşecul de la europarlamentare, a pierdut şi postul de vicepreşedinte pentru care a candidat.

Citeşte şi:

UPDATE Elena Udrea candidează, oficial, la Preşedinţie. Cristian Preda a cerut demiterea sa din fruntea PMP

Colegiul Naţional al PMP a votat astăzi candidatul partidului la alegerile prezidenţiale. Aşa cum era de aşteptat, Elena Udrea a fost aleasa. Singurul care a votat împotriva desemnării Elenei Udrea ca prezidenţiabil a fost europarlamentarul Cristian Preda, care a şi cerut în şedinţă ca Udrea să fie demisă din fruntea partidului.

VIDEO Papahagi: „Udrea, un produs politic  periculos”. Diaconescu îi dă replica: "El nu înţelege jocul"

Cristian Diaconescu, candidatul PMP la prezidenţiale, a luat apărarea Elenei Udrea în scandalul cu Adrian Paphagi, unul dintre fondatorii Mişcării Populare, care a demisionat, ieri, susţinând că preşedinta PMP este „un produs periculos al noii generaţii de politicieni”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite