Paleontologie politică: dinozaurii giganţi şi dinozaurii pitici din România

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru un cetăţean curios, cu un pic de imaginaţie, istoria celor 30 de ani de după căderea regimului ceauşist seamănă cu povestea dinozaurilor.

Paleontologia ne explică foarte riguros epoca dinozaurilor mari, cei care au dominat planeta timp de peste 150 de milioane de ani, extincţia lor producându-se acum aproximativ 65 de milioane de ani – se presupune că din cauza unui asteroid uriaş căzut în apropierea Mexicului. 

Norul uriaş de praf care a dus la blocarea luminii soarelui – şi astfel a fost frig şi întuneric – a dus la dispariţia plantelor, la moartea dinozaurilor ierbivori, rămaşi fără hrană şi, în consecinţă, la moartea dinozaurilor carnivori, rămaşi la rândul lor fără hrană. A fost colapsul unui lanţ trofic.

Dinozaurii erau animale foarte adaptabile. Când insula Haţeg s-a desprins din continentul unic Pangea, dinozaurii din Haţeg s-au transformat în dinozauri pitici, unici în lume, din cauza fenomenului numit “nanism insular”. Teoria spune că mărimea animalelor este determinată de disponibilitatea resurselor. Extincţia dinozaurilor a reprezentat şansa mamiferelor, a căror epoca de dominaţie a culminat cu homo sapiens.

"Pentru un cetăţean curios, cu un pic de imaginaţie, istoria celor 30 de ani de după căderea regimului ceauşist seamănă cu povestea dinozaurilor".

Stânga socialistă a dominat politic aceşti 30 de ani,  prin marele animal politic, partidul PSD, deţinând toată această perioada puterea efectivă în România,  cu excepţia accidentului istoric din perioada 1996-2000. A fost un accident necesar pentru parcursul european al României, dar nu suficient pentru a înlocui dominaţia cvasi-permanentă  a partidului social-democrat, extrem de adaptabil datorită AND-ului moştenit de la partidul comunist, transmis prin lanţul FSN, FDSN, PDSR, PSD.

Încă din 1992 a apărut din trunchiul socialist FSN un alt soi (subspecie) de partid, Partidul Democrat, un partid pitic, dar cu aceeaşi adaptabilitate genetică.

Perioada 1990-2004, perioada caracterizată prin resurse bogate neprotejate ale ţării şi un vid legislativ deliberat, a reprezentat epoca de aur a marilor dinozauri politici, epoca retrocedării proprietăţilor şi epoca privatizărilor.

Decizia de aderare la Uniunea Europeană şi aroganţa ostentativă a marilor baroni socialişti a schimbat mediul politic din România, dinozaurii politici pitici din PD-PDL, mai puţin lacomi şi mai adaptabili la resursele împuţinate, luând locul marilor dinozauri. Ulterior, prin adoptarea regulilor europene, toţi aceştia au căzut pradă fenomenului DNA.

Perioada 2004-2014 este marcată de dominaţia celui mai mare exemplar de dinozaur pitic, un jucător  abil, dar care şi-a folosit toate atuurile în interes personal. În 2009, preşedintele Băsescu, din dorinţa de a obţine un nou mandat, adună toată specia dinozaurilor politici, mari şi mici, PDL şi PSD, într-o alianţa de guvernare fatală.

Deşi criză mondială financiară şi economică făcea ravagii în toată lumea, Europa luând măsuri anti-criză drastice, cu toate avertizările avizate ale specialiştilor, declaraţiile preşedintelui şi guvernanţilor PDL+PSD au fost că România nu va fi afectată pentru că este decuplată de la circuitele financiare (?!). Şi până la alegerile prezidenţiale, câştigate de preşedintele jucător de noroc, nu s-a luat nici o măsură anti-criză, că şi cum noi am fi trăit într-o bulă inter-dimensională, ceea ce a făcut ca şocul – în toată amploarea sa – să fie absorbit în 2010.

În 2010, preşedintele jucător-combinator, judecător şi călău, anunţa tăieri masive de salarii şi pensii; măcar am avut un călău fără masca. Iar complicii din 2009 se spală pe mâini (?!): “n-aţi auzit acest partid să taie , să închidă”. Oare complicitatea nu e condamnabilă? Tupeul şi mistificările PSD nu ne surprind, sunt uzuale la această specie, reprezintă un fapt cotidian banal.

După 2014, am asistat la revenirea marelui PSD camuflat într-o alianţa democrată cu hominizi liberali, mimând  transformarea într-un partid modern, în serviciul poporului, în fapt un partid populist. Regretabil este că sub aparenţa bunelor intenţii, cu un program de guvernare în 2016, care s-a dovedit a fi o cursa de şoareci, se ascundeau năravurile vechi ale unei lumi pe care o credeam apusă şi scopul perfid de a crea un stat paralel (fără ghilimele), care să paraziteze statul român. Tot în 2014, combinatorul mascul alfa şi-a adunat poporul dinozaurilor pitici în PMP.

În această epoca a dinozaurilor politici, România a fost împiedicată în cursul ei normal de stat european modern, existând riscul pierderii identităţii naţionale, în timp ce poporul român este participant la făurirea tezaurului de cultură europeană şi co-fondator al civilizaţiei europene.

Astăzi avem o  ceaţă  de masculi cu ADN misogin conduşi de  o femelă. Cât va dura această situaţie contra firii lor? Atât timp cât femela alfa le va satisface interesul de a manipula poporul: “voi face bine românilor aşa cum am făcut că premier”.  

Ce ameninţare! Cât rău mi-aţi făcut mie, prietenilor mei, poporului român o ştiţi şi dumneavoastră!

Duminică, 24 noiembrie 2019, se anunţă că un asteroid care poate duce la dispariţia ultimilor dinozauri politici din România şi va începe epoca homo sapiens.

Pentru mine acesta este ultimul capitol cu subiect politic pentru că nu mai putem pierde timp: începe reconstrucţia!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite