Paleologu: Procentele lui Iohannis din sondaje sunt umflate. Dăncilă e un tip de personalitate Elena Ceauşescu, ca şi Firea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul din partea PMP la alegerile prezidenţiale şi fostul ministru al culturii Theodor Paleologu a făcut, într-un interviu pentru Digi24, o analiză a contracandidaţilor săi de la scrutinul din iarnă, afirmând că procentele lui Klaus Iohannis din sondaje „sunt umflate cu pompa”, că Mircea Diaconu a fost „aruncat” într-un „joc de păcănele”, că Dan Barna este „mult sub nivelul propriului partid” şi că Viorica Dăncilă se agaţă de putere.

Provocat să spună pe cine ar vedea în turul al doilea al alegerilor din iarnă, Paleologu a explicat că ar fi bine pentru societatea românească ca Viorica Dăncilă (candidatul PSD) sau Mircea Diaconu (candidatul ALDE-Pro România) să nu treacă de primul tur. Acesta a afirmat că Diaconu reprezintă o manifestare a luptei interne din PSD. „E un joc de pănănele: «hai să îl aruncă pe Diaconu, ca să o dărâmăm pe Dăncilă, ca să-l băgăm pe Barna în turul 2»”, a declarat fostul ministru, într-o emisiune la Digi24. Acesta a adăugat apoi că atât ALDE cât şi Pro România reprezintă nişte anexe ale PSD-ului.

„Barna, sub nivelul propriului partid”

În privinţa candidatului USR Dan Barna, Paleologu afirmă că acesta este „mult sub nivelul propriului partid”, însă campania va aduce surprize. „USR-PLUS este o alianţă destul de heteroclită şi inclusiv în interiorul USR sunt tendinţe foarte diferite şi începe să se vadă cât de problematică este lipsa unei busole ideologice. Dan Barna vă va spune probabil că este post-ideologic, gen Macron. Eu, spre deosebire de el, sunt foarte asumat: un liberal clasic radical, conservator, cu o sensibilitate creştin-democrată, îmi propun să federez toate sensibilităţile pe dreapta”, a precizat candidatul PMP.

Legat de actualul preşedinte, Klaus Iohannis, Paleologu îl învinovăţeşte că a acceptat prea uşor mai multe numiri precum cea a Vioricăi Dăncilă în funcţia de premier, Dan Mihalache ambasador la Londra, Gabriel Vlase la SIE, Eduard Hellvig la SRI. Totodată, fostul ministru crede că Iohannis „este o lipeală conjuncturală” şi că nu nu-l interesează soarta PNL-ului.

„Procentele lui Iohannis, umflate cu pompa”

„Nu are nicio legătură cu liberalismul şi nu-l interesează soarta PNL. Când joci la jocuri de noroc, cel mai grav e când câştigi, pentru că devii dependent. Într-un fel, admir abnegaţia lui Ludovic Orban, un om foarte prost tratat de către preşedintele Iohannis, dar care rămâne loial. Iohannis n-a dat nimic înapoi PNL”, a mai spus acesta, care mai apoi a explicat că el ar fi trebuit să fie candidatul legitim al PNL-ului, pe motiv că este un liberal autentic, însă a fost dat afară din partid de „fesenistul” Vasile Blaga şi de Alina Gorghiu.

Paleologu: Iohannis şi Dăncilă sunt produsele învăţământului comunist, care nu i-a învăţat să gândească cu mintea lor. Eu n-am fiţuici, n-am afaceri cu statul

Înainte de asta, Paleologu afirma că procentele din sondajele ale lui Klaus Iohannis sunt exagerate şi că ele „se vor topi” curând.

„Sunt sigur că vom avea o mare surpriză în primul rând în ceea ce-l priveşte pe Klaus Iohannis, ale cărui procente în sondaje sunt umflate cu pompa. Se vor topi precum untul la soare. Poate va reuşi să intre în turul 2, dar cu greu”, a declarat acesta.

„Dăncilă, un tip de personalitate Elena Ceauşescu”

Mai departe, candidatul PMP a precizat că Viorica Dăncilă nu este deloc o persoană neconflictuală aşa cum a fost prezentată de fostul lider PSD Liviu Dragnea şi aşa cum ea însăşi s-a prezentat şi o acuză că se agaţă de putere.

„Încăpăţânarea doamnei Dăncilă de a se agăţa de funcţie ne-a dus la criză. Dragnea spunea că e neconflictuală, e una dintre cele mai mari minciuni. Uitaţi-vă ce generează în urma ei această femeie care nu ascultă şi n-o interesează nimic altceva decât propria ei putere, se agaţă de putere cu aerul ăsta aşa, nevinovat, îmbrăcată în alb, ca o vestală feciorelnică, şi de fapt, este Lady Macbeth! E un tip de personalitate Elena Ceauşescu, ca şi Firea. De altminteri, sunt foarte asemănătoare, persoane ahtiate de putere şi capabile de orice. Nu-s mai bune decât Dragnea, Nicolicea sau alte figuri”, a mai relatat Theodor Paleologu.

Vezi şi: Susţine Paleologu legalizarea prostituţiei? Candidatul PMP, întâmplare inedită: „Într-o seară o prostituată a fugit după mine pe Magheru“

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite