Paleologu: Dacă se confirmă excluderea abuzivă din PNL, voi fi constrâns să candidez pe cont propriu ca liberal disident

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul Theodor Paleologu, politician exclus de liberali din partid miercuri, a declarat, sâmbătă, pentru News.ro, că intenţia sa este să candideze în toamnă din partea PNL dar, dacă excluderea sa se confirmă, va fi nevoit să candideze pe cont propriu, ca „liberal disident“.

„Intenţia mea este să candidez din partea PNL, aşa cum este firesc, ţinând cont că am avut 100% dreptate. Dacă se confirmă însă excluderea mea abuzivă din partid, mă voi vedea nevoit să candidez pe cont propriu, ca liberal disident”, a declarat Theodor Paleologu pentru News.ro 

Fostul liberal a scris şi pe contul de Facebook, joi, faptul că se gândeşte la o candidatura ca independent. „Cel mai probabil mă îndrept către o candidatură independentă, ca liberal disident, la alegerile parlamentare din toamnă. Este riscant, dar am sentimentul că nu prea am dreptul să mă derobez de la această încercare. Depinde, fireşte, şi de mesajele pe care le primesc de la alegători şi simpatizanţi“, a scris Paleologu pe Facebook.

Deputatul Theodor Paleologu şi senatorul Cristian Bodea au fost excluşi din PNL, a decis miercuri Biroul Politic al partidului prin vot secret.„S-a discutat despre cele două excluderi. Cei doi colegi, cu părere de rău, au fost excluşi prin votul colegilor noştri”, a anunţat Alina Gorghiu, după şedinţa conducerii.

Întrebată dacă mai este nevoie de o validare a deciziei BPN în Consiliul Naţional de Coordonare, Gorghiu a precizat că o validare se va face în momentul în care se va ţine Consiliul Naţional.

„Mă aşteptam să se întâmple şi am spus deja că e o imbecilitate. Este reacţia tipică a liderilor slabi, care se tem pentru propria poziţie, nu sunt în stare să asume responsabilităţi şi atunci îl dau afară pe ăla care a avut dreptate“, a declarat fostul deputat liberal imediat după decizia excluderii, pentru RFI. 

„E un abuz nemaipomenit, o mare porcărie să dai afară din Partidul Liberal un Paleologu, este o enormă impietate faţă de istoria Partidului Naţional Liberal, exact ce te aşteptai de la nişte uselişti şi de la nişte fesenişti. Este o enormă greşeală politică, pe care o vor deconta la toamnă cu vârf şi îndesat, vor scădea sub 8% cu garnitura de persoane pe care o au pentru alegerile de la toamnă", a continuat Paleologu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite