Actuala guvernare a pornit  cu stângul. Este curios că preşedintele Iohannis şi consilierii săi n-au înţeles acest lucru simplu şi elementar. Avem şi experienţe din trecut, în perioada guvernării PSD, care e eşuat nu odată, ci de trei ori. Politicienii noştri nu au tras învăţămintele necesare. Cine uită istoria riscă să repete erorile trecutului. În condiţiile aduse de pandemie numai de crize politice nu avem nevoie.

acum 4 zile · comentarii (50)

Premiul pentru inconsistenţă politică şi lipsă de empatie cu cultura română se acordă în această săptămână deputatului... scrieţi dumneavoastră numele lui, că eu am o jenă. Îl ştiţi, cel cu norvegiana, cel cu copilăria întreruptă la doi ani când descoperit că este anticomunist, cel care, acum, foarte recent, se trage de şireturi cu Mihai Eminescu.

acum 5 zile · comentarii (0)

Nu cred că Rareş Bogdan ar fi avut ieşirea de duminică, de la postul tv Aleph News, fără acordul „divinităţii”, adică al preşedintelui Iohannis. Fostul „number one” pe lista de la europarlamentare n-ar fi îndrăznit o aşa operaţie delicată fără să aibă spatele acoperit. S-au adunat multe în defavoarea lui Orban. Modul în care a negociat împărţirea ministerelor în coaliţie, modul  în care împarte acum funcţiile importante în stat.

acum 5 zile · comentarii (69)

Preşedintele Iohannis şi şefii PNL au vituperat împotriva PSD, un partid al penalilor. Care au furat, fraudat, au luat mită. Aşa au şi ajuns la guvernare, prin demonizarea adversarului politic, PSD. De două săptămâni a ajuns şi PNL partid al penalilor, cu acte în regulă. Costel Alexe, şeful organizaţiei PNL Iaşi, este urmărit penal de DNA pentru luare de mită şi instigare la delapidare. La fel ca mulţi clienţi ai DNA din PSD.

acum 6 zile · comentarii (67)

Problema este una de principiu şi este gravă, nu mai ţine doar de credibilitatea şi imaginea politicianului, ci de demnitatea de ministru al Justiţiei! Nu mai este vorba acum nici de campania electorală, când mulţi dintre candidaţii bălăcăriţi, atacaţi îşi justificau prezenţa la haznale media, prin faptul că trebuie să convingă şi electoratul privitor la tembelizoare!

acum 9 zile · comentarii (2)

Încet, încet, premierul Cîţu şi alţi miniştrii îi atenţionează pe bugetari despre ce-i aşteaptă în 2021. După ce au fost îngheţate oficial salariile bugetarilor şi pensiile la nivelul lunii decembrie 2020, premierul Cîţu vine cu o altă veste proastă pentru bugetari. În proiectarea bugetului pe 2021 se studiază dacă sporurile acordate în sectorul public se justifică sau nu.

acum 8 zile · comentarii (54)

Nu vorbim despre limitarea dreptului la liberă exprimare, cât timp acesta este din start limitat de termenele şi condiţiile reţelelor sociale pe care postăm mizerii şi poze cu pisici. Discuţia adevărată este una despre corectitudinea reţelelor sociale şi despre ce primim la schimb pentru colectarea datelor noastre personale, iar în România răspunsul este: toxine, pământ-platişti şi anti-vaccinişti.

acum 9 zile · comentarii (19)

Succesul noii guvernări depinde, în aceste luni, de modul în care este desfăşurată campania de vaccinare. Fără imunizarea populaţiei într-o proporţie acceptabilă, nu se poate relua activitatea normală. Economia nu îşi va reveni la potenţial, presiunea pe sistemul medical va rămâne mare şi nemulţumirile populaţiei vor creşte.

acum 11 zile · comentarii (25)

Nu ştiu ce va spune. Vreau doar să creionez contextul economic, politic şi social în care se va lua această decizie. Toţi specialiştii şi toate instituţiile româneşti şi străine spun că bugetul României nu este în stare să suporte o asemenea creştere, mai ales acum, în contextul pandemiei. Dar este rolul CCR să stabilească ce poate şi ce nu poate suporta bugetul României? CCR verifică constituţionalitatea legilor, nu a bugetelor!

acum 11 zile · comentarii (36)

Citesc nedumerit articole în care se condamnă gestul şefilor unor companii private, care deţin reţele de socializare, în primul rând Twitter şi Facebook, de a închide conturile lui Donald Trump. Autorii articolelor greşesc grav. Nu poţi menţine deschise conturi care pot fi folosite pentru distrugerea de vieţi omeneşti. La incidentele de la Capitoliu au murit cinci oameni şi alţi zeci au fost răniţi.

acum 13 zile · comentarii (106)
Modifică Setările