Este clar că guvernarea PNL-Orban a însemnat un progres important în comparaţie cu guvernarea PSD-Dăncilă. România are nevoie de mai mult. Ezitările şi reflexele moştenite în 30 de ani de tranziţie şi-au pus amprenta şi pe guvernarea Orban. Nu se întrevede o guvernare exclusiv PNL, iar prezenţa semnificativă a USR PLUS în viitorul guvern reprezintă şansa ieşirii României din paradigma politică a ultimilor 31 de ani.

acum 17 ore · comentarii (48)

Formarea viitoarei majorităţi parlamentare şi a viitorului guvern este acum şi mai complicată, deşi mai clară. În ultimul interviu acordat site-ului ziare.com,  Ludovic Orban „îşi dă arama pe faţă”. Spune cum vede viitoarea guvernare, ce condiţii va pune partenerilor de guvernare.  Dacă PNL va fi câştigătorul alegerilor parlamentare, are tot dreptul să propună şeful de partid ca viitor premier.

acum 2 zile · comentarii (99)

Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie la 1 decembrie 2020, ca să parafrazez un celebru titlu de poezie romantică a lui Mihai Eminescu? Să poţi valorifica cât mai bine şi la timp toate lecţiile învăţate în acest secol de la Tratatul de la Trianon, cel care a încheiat sistemul acordurilor de pace de la Versailles, care a consemnat graniţele statelor naţionale, inclusiv ale României, la prăbuşirea imperiilor.

acum 3 zile · comentarii (28)

Mai avem o săptămână şi vom avea în faţă parcursul României din următorii patru ani. Viitoarea guvernare porneşte de la început cu un handicap major: asigurarea preşedintelui Iohannis că-l va desemna tot pe Orban ca viitor premier, şi că această desemnare nu este negociabilă. Ori exact în seara zilei de vineri preşedintele condamnă ferm şi se extrage din politica PNL de a politiza numirile în funcţiile publice.

acum 6 zile · comentarii (40)

Documentarul Recorder, intitulat “Singur împotriva partidului: Copile, nu te pune cu ei că te vor face praf” a spart piaţa media, având peste un million de vizualizări. Este vorba de directorului non-politic de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Mureş, expert în domeniu, angajat prin concurs, care a fost ameninţat să-şi dea demisia pentru a i se face loc unui politruc,  membru PNL.

acum 7 zile · comentarii (53)

Pe toţi ne interesează viitoarea guvernare. Ce ar fi mai bine pentru România. Cum o guvernare PSD este exclusă, n-o doresc nici liderii PSD, rămâne în discuţie o viitoare guvernare de dreapta, dar nu e clar, încă, în ce alianţă. Prezenţa la vot este importantă în contextul adus de agravarea pandemiei, comparativ cu alegerile locale. Mai sunt puţine zile până pe 6 decembrie, şi în spatele uşilor închise se fac deja „jocurile” post alegeri.

acum 8 zile · comentarii (36)
Postari Recente
Modifică Setările