Parlamentari in paragina

Parlamentari in paragina

"Aratam ca un azil de batrani de grad superior. Suntem lasati in paragina". Cuvintele acestea nu-i apartin vreunui sindicalist de la o societate de stat oarecare cu datorii uriase la buget si la

Aceasta este eroarea fundamentală a guvernului Orban sprijinit de preşedintele Iohannis. A ignorat, demonizat parlamentul, dominat de PSD. Preşedintele a afirmat că parlamentul a oferit un spectacol sinistru, jalnic. Iar acum suntem într-o fundătură din care nu se ştie cum vom ieşi, şi cu ce sacrificii. Pandemia a complicat şi mai mult acest scenariu, datele economice sunt teribil de îngrijorătoare.

Un eveniment recent, ce va căpăta un loc în istorie prin efectele globale pe care le-a generat, este pandemia de coronavirus din prima jumătate a anului 2020. Virusul, a cărui forţă de contagiune a adus aminte de gripa spaniolă din anii de după primul război mondial, s-a răspândit cu rapiditate într-o lume globalizată şi interconectată.

acum 5 zile · comentarii (15)

E foarte mult. Dl ministru se jenează să spună adevărul. Şi revenim la greşeala fundamentală a guvernului Orban. Nu a redus deloc cheltuielile de funcţionare a statului. Trebuia s-o facă de la început, de la organizarea guvernului, ministerelor şi instituţiilor statului. N-a făcut-o, riscă să intre acum în colaps bugetar, dacă Justiţia va constata că e obligat să mărească pensiile cu 40%.

acum 6 zile · comentarii (28)

Erwan este un breton din Lorient care locuieşte de mai bine de 15 ani în România. Într-o zona rurală, din care mulţi oameni visează să plece sau deja au făcut acest lucru. Lui îi place aici, chiar dacă viaţa este dificilă. A găsit în România o formă de libertate care îi prieşte. Şi este molipsitoare, soţia sa este din Germania şi a ales să rămână aici cu el. La Cobor, sat din comună Ticuş.  Au împreună patru copii.

acum 5 zile · comentarii (5)

Nicuşor Dan nu are mare lucru de câştigat din coagularea dreptei în Capitală. PNL, USR şi PLUS oricum erau obligate să-l susţină şi în lipsa unei alianţe, iar de sabotat o pot face şi cu protocolul de colaborare parafat. La cât hate colcăie în partidul condus de Dan Barna, mulţi soldăţei vor vota lista USR-PLUS pentru Consiliul General, dar vor ”uita” să pună ştampila şi pe Nicuşor Dan. Doar aşa, din orgoliu şi răzbunare.

acum 11 zile · comentarii (51)

Guvernul Orban a eşuat. Gestionarea unei pandemii s-a dovedit a fi o responsabilitate mult prea mare pentru un guvern de amatori încropit cu misiunea de a funcţiona doar câteva luni de zilele. Ghinion. Visul alegerilor anticipate programate să aducă liberalilor lui Iohannis o victorie zdrobitoare s-a năruit sub privirile îngrozite ale acestora. Şi opoziţia a eşuat.

acum 16 zile · comentarii (44)

Ieri, un domn se declara mâhnit că m-a văzut serile trecute ud leoarcă alergând la Insula de Agrement din Bacău. Cică nu-i şade bine aşa unui politician serios: “îl vulnerabilizează” (am citat). Săptămâna trecută, altul avea o problema cu mixurile mele trance şi mi-a spus că dacă vreau voturi nu am ce căuta mixând şi “zbenguindu-mă” la radio, în emisiunile săptămânale pe care le fac de 12 ani.

acum 12 zile · comentarii (4)

Anul acesta avem bătaia peştelui electoral. Producţia de partide politice noi, pe ţară, pe capitală, pe regiuni este mai mare decât producţia agricolă la hectar din vremea cincinalelor. Ies la iveală cu candidaţi pe liste, pe lângă mai vechile şi cunoscutele formaţiuni politice, unele înfiinţate anul trecut, în 2019, dar şi altele noi nouţe, scoase din pălărie în 2020. Ofertă bogată cu toate culorile, ideologiile posibile şi imposibile!

acum 16 zile · comentarii (2)

Norii negri ce prevestesc o nouă furtună electorală se învârt ameninţători deasupra PMP. Bătrânul marinar, trecut teoretic în poziţia de secund dar aflat permanent la comanda noii sale Biruinţe, trebuie să identifice rapid soluţia miraculoasă pentru a salva şi la această rundă de alegeri nava PMP de la un naufragiu care ar putea scoate definitiv partidul din jocurile pentru alegerile parlamentare.

acum 18 zile · comentarii (18)

Dincolo de sumele din viitorul buget multianual - oricâte zerouri ar avea – se aşterne viitorul cetăţenilor europeni. Din fericire, pandemia i-a determinat pe liderii europeni să lase deoparte orgoliile şi calculele politice interne şi să pună în mişcare un plan pentru salvarea Europei, care altfel nu ar fi fost nici măcar imaginabil. România va primi o felie importantă din torul bunăstării (79,9 miliarde de euro). Care sunt priorităţile?

acum 20 zile · comentarii (6)

Planul economic stabilit de Uniunea Europeană în contextul crizei Covid, în cadrul summit-ului de la Bruxelles reprezintă, în fond, o materializare a valorilor europene, o convertire fericită a principiilor comune în cash, aşadar un act ce va deveni un reper al solidarităţii şi coordonării intercomunitare: pentru prima oară, Uniunea Europeană ca instituţie colectivă se împrumută, nu statele membre luate în parte.

acum 22 zile · comentarii (19)

Deşi întreaga agendă media este dominată de câteva luni de isteria naţională provocată de criza sanitară, o isterie întreţinută şi amplificată cu ajutorul fondurile generoase alocate de către guvernul Orban trusturilor mass-media, în plan secundar lupta politică pentru putere este din ce în ce mai acerbă în contextul viitoarelor alegeri.

acum 23 zile · comentarii (5)

La început am zis că e o combinaţie nefericită între prostia unor consilieri şi naivitatea preşedintelui Iohannis. Sau invers. Şi atunci mi-am spus: fie! Oricât de idioate sunt întrebările, merită oricum să participăm la referendumul pentru Justiţie, pentru că alternativa – invalidarea acestuia din lipsă de cvorum – chiar ar fi fost un coşmar. După mai bine de un an, teoria unui mariaj benign între prostie şi naivitate pare însă să piardă teren.

acum 24 zile · comentarii (87)
Postari Recente