Liber la ordonante!

Liber la ordonante!

Senatul a dat verde ieri Guvernului pentru a legifera prin ordonante pe perioada vacantei parlamentare. Executivul a venit cu un proiect in care au fost incluse sapte domenii pentru care membrii

Ieri, la şedinţa de la Cotroceni, s-a făcut primul pas spre spaima PNL:  restructurarea cheltuielilor bugetare. Preşedintele Iohannis a anunţat „reevaluarea” tuturor cheltuielilor bugetare, evitând cuvântul restructurare. Această „reevaluare” nu poate fi decât în jos, nu crede nimeni altceva. Oricum guvernul avea în plan aşa ceva. Dar după alegerile anticipate. Ghinion!  .

acum 22 ore · comentarii (81)

Pomana electorală în vremuri de criză sanitară se face cu mănuşi, măşti de protecţie şi spirt. În timp ce spitalele se închid din cauza lipsei de echipamente de protecţie, primarii găsesc cu uşurinţă resurse să plătească sume colosale pentru achiziţia acestora, privând unităţile medicale de cele necesare.

acum 3 zile · comentarii (36)

Am criticat de multe ori guvernul Orban, când am considerat că trebuie criticat. Azi despre meritele guvernului Orban, care nu sunt puţine şi, în general, ignorate de comentatori şi analişti. România stă mai bine în criza generată de pandemie, comparativ cu alte ţări. În ciuda faptului că nu avea niciun fel de rezerve şi stocuri în lupta cu un virus cumplit şi pervers.

acum 2 zile · comentarii (34)

Tot mai multe voci ale unor specialişti sau instituţii internaţionale avertizează asupra crizei economice globale ce urmează pandemiei de COVID-19. Echipe de experţi de la instituţii de prestigiu, şi aflate în spatele guvernelor din lumea întreagă evaluează cum se va resimţi economia globală după închiderea unităţilor de producţie şi a lanţurilor de desfacere a produselor, începând cu  trimestrul doi al anului 2020.

acum 3 zile · comentarii (15)

Mulţi copii din familii sărace nu au văzut computere decât în poze. Mulţi profesori din comunităţile mai mici n-au acces la infrastructura sau nu au primit pregătirea pentru a putea ţine lecţii online la nivelul de calitate necesar. Mulţi părinţi se luptă zilnic să-şi păstreze locul de muncă şi le e foarte greu să joace şi rolul de educatori.

acum 4 zile · comentarii (1)

Suntem zilnic ţinta a nenumărate zvonuri. Fake-news-urile fac parte din meniul cotidian al vieţii noastre. Ele sunt cum nu se poate mai primejdioase în contextul condiţiilor excepţionale cu care se confruntă ţara. Firesc, aşadar, apelul autorităţilor nu doar să nu le dăm crezare, ci să ne informăm în exclusivitate din surse atent verificate.

acum 4 zile · comentarii (54)

În situaţii de criză, când oricum finanţele statului nu fac faţă cheltuielilor legate de consecinţele economice ale crizei COVID-19, cu atât mai mult ne revoltă discrepanţele uriaşe. Statul plăteşte unor foşti torţionari comunişti, unor oameni despre care nu ştim dacă au făcut în viaţa lor ceva bun pentru  societate, zeci de mii de euro, pensii sau salarii.

acum 5 zile · comentarii (56)

Ministrul de Finanţe e sincer. Câteva luni ne vom descurca. Apoi? Aici ar trebui să găsim priceperea şi responsabilitatea unui conducător politic. Câteva luni, în condiţii de criză, poate guverna oricine. Ce facem dacă va continua criza multe luni de acum încolo? Ne-am bucurat că avem o conducere realistă, cu picioarele pe pământ, care ştie să guverneze pe termen lung. Ne-am înşelat?

acum 7 zile · comentarii (28)

COVID-19 ne ameninţă pe toţi, dar mai ales pe cei mai vulnerabili dintre noi, care se confruntă cu dificultăţi, aşa cum sunt cei care locuiesc în condiţii de sărăcie extremă, fără acces la apă potabilă sau servicii de îngrijire medicală, bătrânii, persoanele cu dizabilităţi, persoanele fără adăpost, persoanele fără un loc de muncă stabil şi implicit fără posibilitatea susţinerii financiare a lor şi a familiilor lor.

acum 5 zile · comentarii (24)

Lunea trecută, în cursul după-amiezii, au început să se înmulţească veştile proaste. Tot mai mulţi compatrioţi de-ai noştri erau diagnosticaţi ca fiind infectaţi cu COVID-19. Era deja de domeniul evidenţei că seara numărul lor va depăşi cifra fatidică de 2000, ceea ce era de natură să confirme faptul că România va intra în scurt timp în ceea ce se cheamă „Scenariul 4”.

acum 7 zile · comentarii (23)