Holograme guvernamentale

Holograme guvernamentale

"Mai, acolo, la Bucuresti, lasati steagul ala in pace", spune Cozmanca, privind stramb cu ochiul sau ager la un ecran enorm pe care se vad, crispate, figurile prefectului si subprefectului. In spatele

Nimic senzaţional în ceea ce s-a întâmplat în cursul zilei de duminică în zona stângii politice din România. Prezenţa la Convenţia Naţională a Partidului Pro România a doi lideri importanţi ai PSD - d-na Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, care indubitabil doreşte să obţină şi o funcţie importantă în partid cu ocazia viitorului Congres, dar şi a preşedintelui Marcel Ciolacu - erau de aşteptat şi în firescul lucrurilor.

acum 16 ore · comentarii (14)

A apărut în MOf, în sfârşit, OUG privind alegerile anticipate. Discuţii ample pe marginea acestei OUG, pentru că de acceptarea ei depinde posibilitatea atingerii cvorumului pe 24 februarie, când ar trebui respins guvernul Orban II. Doar PNL şi USR sunt de acord cu această OUG, restul partidelor manifestă mari rezerve. Importanţa acordului partidelor este maximă: fără realizarea cvorumului procesul anticipatelor este blocat.

acum 3 zile · comentarii (16)

În mod neuzual, OUG adoptată acum o săptămână, referitoare la alegerile anticipate, nu a fost trimisă la Monitorul Oficial. Explicaţia dlui Dancă, şeful cancelariei premierului: nu are încă decizia premierului de a merge la MOf. Şi-a dat seama premierul de riscurile ca această OUG să nu treacă de controlul de constituţionalitate al CCR? Şi preşedintele şi premierul Orban au jucat totul pe cartea anticipatelor.

acum 4 zile · comentarii (18)

Bugetul Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027 a fost dezbătut miercuri, 12 februarie, în sesiunea plenară de la Strasbourg. Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, acceptă doar un buget cu o alocare financiară de cel puţin 25% pentru lupta împotriva schimbărilor climatice.

acum 4 zile · comentarii (0)

Impresia că PSD a plecat de la guvernare se dovedeşte înşelătoare. Se părea că PSD a pierdut pe toată linia şi că tot ceea ce mai are de făcut este să se pregătească să stea în băncile Opoziţiei pentru următoarea legislatură. Iată că nu e deloc aşa. PSD are conducerea şi guvernează din Parlament,  anihilând toate iniţiativele PNL.

acum 5 zile · comentarii (25)

Toate evenimentele politice actuale merg împotriva intereselor românilor. Din calcule greşite şi lipsa de înţelegere a faptului că în joc este soarta României şi a românilor, ne rupem minţile cu alegeri anticipate şi alegeri locale  în două tururi, deşi ambele sunt imposibil de pus în practică. Am ajuns cu un guvern Orban interimar, deci impotent, care nu poate promova legi în parlament, OUG-uri sau asumări de răspundere.

acum 6 zile · comentarii (33)

Devine din ce în ce mai greu de înţeles ce interese au şi ce hram poartă principalele două partide politice din România. Necunoscutele se ţin lanţ, se înmulţesc cu fiecare nouă zi ce trece. Declaraţiile de azi ale unora dintre lideri le contrazic sau, în cel mai fericit caz, le nuanţează substanţial pe cele  făcute ieri.

acum 6 zile · comentarii (31)

Am citit tot felul de scenarii privind anticipatele. Că e blat între PNL şi PSD, că  Iohannis este cel mai pragmatic preşedinte al României, că Orban este pion de sacrificiu care va fi înlăturat la un moment dat, şi câte şi mai câte. Prea puţine opinii spre deloc iau în considerare interesul parlamentarilor care îşi vor pierde locul în viitorul parlament. Din toate partidele. PSD îşi va reduce la jumătate, cel mult, numărul de parlamentari.

acum 6 zile · comentarii (10)
Postari Recente