Cele două mari şi infecţioase resturi comunistoide din presa românească - şi îi am în vedere când scriu asta pe domnii Ion Cristoiu, zis Coroiu, de la „Evenimentul zilei“ şi Cornel Nistorescu, proprietar şi director general al „Cotidianului“ - vorbesc la unison despre primejdia dictaturii personale a preşedintelui Klaus Iohannis care ameninţă de moarte România.

acum 13 ore · comentarii (13)

Mai grav decât rezultatul la testele PISA este reacţia ministrului Educaţiei. Care ne arată că nu înţelege nimic din problemele educaţiei din România, probleme de sistem, care trenează nerezolvate de 30 de ani. Sigur că toate aceste hibe nu pot fi rezolvate într-un an. Dar asteptam o direcţie sigură, un drum pe care vom merge, lansarea în dezbatere publică a temelor majore privind schimbările ce trebuie aduse sistemului de educaţie.

acum 5 zile · comentarii (13)

A stârnit nu doar nemulţumiri mai mult decât justificate, ci şi stupoare anunţul făcut la mijlocul săptămânii încheiate ieri de ministrul Justiţiei, dl. Cătălin Predoiu, că va mai trebui aşteptat  atât până la abrogarea Legii recursului compensatoriu cât şi până la luarea unei decizii finale menite să conducă la desfiinţarea mult hulitei Secţii speciale.

acum 7 zile · comentarii (25)

Pentru unii dintre noi nu sunt multe motive de a serba, coloraţi festivist în roşu, galben şi albastru. La 101 ani de la unificare, promisiunea lui Iuliu Maniu că nu ne vom construi ţara pe baza populismului, xenofobiei, a urii alterităţii rămâne încă un deziderat distant: ”Noi nu vrem să devenim din oprimaţi oprimatori, din asupriţi asupritori. Noi voim să întronăm pe aceste plaiuri libertatea tuturor neamurilor şi a tuturor cetăţenilor”.

acum 7 zile · comentarii (14)

Nu uităm declaraţia tranşantă a lui Dan Barna: „Ieşirea din criză nu este mandatul USR. Ieşirea din criză este asumarea de către Ludovic Orban a obiectivelor noastre. Obiectivele noastre sunt obiectivele celui care face majoritatea”. USR a votat instalarea guvernului Orban condiţionat de asumarea obiectivelor sale.

acum 9 zile · comentarii (13)

Ieşirea publică de astăzi a domnului Cătălin Predoiu a consternat, efectiv, întreaga societate. După ce, cu multă speranţă, după cum o dovedeşte şi scorul de la alegerile prezidenţiale, românii s-au pronunţat în favoarea trimiterii la lada de gunoi a istoriei a unuia dintre cele mai sinistre personaje pe care le-a dat vreodată politica din România, aşteptările erau foarte mari.

acum 10 zile · comentarii (17)

Dacă eruperea „geniilor“ teleormănene a fost ceva nemaivăzut până la momentul respectiv, răul care l-au făcut, jefuirea şi distrugerea unei ţări sunt însă răni mult mai grave lăsate în urma lor cărora probabil le vor trebui ani buni să se închidă. Se ajunsese până acolo încât România nu mai putea să respire sub teroarea ayatollahului Dragnea. Nimeni nu i se opunea sau nu avea curajul, justiţia ajunsese să dea din codă slugarnic în faţa lui!

acum 10 zile · comentarii (2)
Postari Recente