Apar diferenţe majore între cele declarate de Viorica Dăncilă, proaspătul preşedinte al al PSD, şi Secretarul General, Mihai Fifor. Dacă premierul Dăncilă a declarat că PSD a „închis” capitolul Justiţie, că nu se amestecă în treburile justiţiei, aceasta trebuie să-şi rezolve singură problemele ce-i aparţin, Mihai Fifor revine la justiţie şi dă indicaţii magistraţilor cum trebuie să procedeze.

acum 18 zile · comentarii (16)

În România, cine vrea să ştie cum stăm cu autostrăzile are o dilema: în curentul informaţiilor având că sursă percepţia publică, lumea este nemulţumită şi convingerea generală este că stăm foarte prost. Pe contracurentul informaţiilor oficiale, autorităţile debordează de satisfacţie, lăudând-se cu realizările viitoare pe care le pregătesc în prezent, ca să repare trecutul, moştenire grea.

acum 19 zile · comentarii (2)

Înţeleg că a apărut „bunul simţ“ în conducerea PSD. Şi că până acum a cam lipsit. Ministrul de Finanţe, Teodorovici, minte şi minte prost. Declară că situaţia bugetară a ţării este bună, normală, dar nu ştie cum să ascundă deficitele mari care apar în execuţia bugetară. Posibil şi aceasta „coafată“, să dea bine la populaţie.

acum 19 zile · comentarii (22)

Decizia prin care Curtea Constituţională a admis sesizarea lui Florin Iordache privind completele de 3 judecători de la Înalta Curte este importantă nu doar prin raportare la cazul individual al lui Liviu Dragnea, aşa cum înclină să facă toată lumea, cât mai ales prin întrebările pe care le rdică şi al căror răspuns îl aşteptăm în motivare.

acum 20 zile · comentarii (116)

Legislatura Parlamentului European ales pe 26 mai a început marţi, 2 iulie, la Strasbourg într-o atmosferă de incertitudine legată de lipsa de progres în negocierile liderilor europeni privind distribuirea celor mai importante funcţii din noile structuri ale Uniunii Europene. Dar au fost şi alte momente care au creat tensiune.

acum 21 zile · comentarii (14)

Din primele declaraţii ale premierului Dăncilă, de când nu mai este „terorizată“ de Dragnea, rezultă că ştie ce are de făcut, ştie cum se va apropia de cetăţeni, ştie care sunt priorităţile ţării şi va acţiona decis şi rapid în consecinţă. Deocamdată doar declaraţii de intenţii, optimiste, cum am auzit de nenumărate ori de la şefii PSD. N-am auzit şi soluţiile la situaţia economică dificilă în care se află România.

acum 21 zile · comentarii (5)

Nici nu se instalase încă bine la Palatul Victoria, românii încă nu se lămuriseră cine e dl. Sorin Grindeanu, scos din jobenul d-lui Liviu Dragnea, adus în mare grabă de la Timişoara şi făcut prim-ministru după ce preşedintele Klaus Iohannis o respinsese pentru acelaşi post pe doamna Sevil Shhaideh despre care astăzi nu mai ştim nimic, doar că are probleme cu justiţia, şi guvernul alianţei PSD-ALDE a început să anunţe noian de măriri salariale.

acum 21 zile · comentarii (11)

Mi-am exprimat în mai multe comentarii anterioare opinia că d-nei Viorica Vasilica Dăncilă nu-i va fi chiar atât de uşor precum credeau analişti cu vechi state de serviciu să obţină postul de preşedinte al PSD. Pe care doamna Dăncilă îl socoteşte şi cel mai românesc şi cel mai pro-european partid din România. La alegerile europarlamentare, românii l-au considerat cu totul altfel.

acum 23 zile · comentarii (13)

Rezultatele alegerilor de la Congresul PSD ne oferă multe concluzii. Este vorba de votul activului de partid, circa 4000 de membri  cu state vechi în serviciul PSD, cu mintea setată cu loialitate faţă de El Lider Maximo, până de curând, Liviu Dragnea. Când Codrin Ştefănescu l-a elogiat pe Dragnea, puşcăriaş, 4000 de membri din activul PSD au izbucnit în aplauze.

acum 24 zile · comentarii (32)