Sunt valuri de atacuri înrăite, duşmănoase! Nu există zi să nu se încaiere în avantajul marelui partid roşu. Se beştelesc susţinătorii fanatici ai taberelor de parcă zici că au primit ordin de zi pe unitate, astfel încât să faciliteze misiunea PSD-ului! Această caracteristică a fanatismului în rândurile actualei clase politice româneşti este sesizată zi de zi şi de foşti politicieni şi observatori pertinenţi, avizaţi şi echilibraţi.

luna trecuta · comentarii (8)

Am scris cândva că sunt date care arată că incrementarea salariului minim creşte şomajul în rândul tinerilor. Progresiştii (din care şi eu fac parte, însă doar cultural, pentru că nu sunt şi pro-stânga economică) spuneau că din contra, s-ar putea ca o astfel de măsură să scadă şomajul în rândul tinerilor.

luna trecuta · comentarii (28)

Miza zilei de 26 mai este fără precedent în ultimii 20 de ani de democraţie românească. Pe de-o parte, pentru că întreaga scenă politică se va reaşeza în perspectiva alegerilor prezidenţiale, locale şi parlamentare. Pe de altă parte, pentru că românii vor spune dacă vor să rămână cu faţa spre Vest sau să se (re)întoarcă spre Est. Vom avea cuvântul, iar Europa şi lumea vor fi cu ochii pe noi.

luna trecuta · comentarii (1)

Aceasta este explicaţia anulării mitingului PSD din 22 mai, din Bucureşti. Chestia cu „nu vrem să aducem disconfort bucureştenilor“ nu e crezută nici de copiii. Pe 10 august n-au adus disconfort? Dar la precedentul miting PSD de la Bucureşti? Mitingurile de la Iaşi au fost revelatoare pentru baroni. N-au venit 45.000, ci doar 10.000, iar şefii PSD au fugit prin spate, abia scăpând de furia „câtorva derbedei“!

luna trecuta · comentarii (21)

Tudorel Toader şi Augustin Lazăr, două personaje care se detestă sincer, au făcut recent afirmaţii concordante care oferă un preţios crâmpei de informaţie privind modul în care au fost modificate legile Justiţiei şi legislaţia penală. Dată fiind natura relaţiei dintre cei doi, nu avem niciun motiv să credem că şi-ar fi coordonat declaraţiile, deci este rezonabil să credem că, informaţi din surse diferite, ambii vorbesc despre acelaşi lucru.

luna trecuta · comentarii (55)

Să ne imaginăm că mai există un român care nu priveşte bătălia politică în chip partizan. Un cetăţean neutru. Unul care ascultă ce spun candidaţii despre adversari şi/sau suporterii acestora. Iată ce ar fi putut reţine el din intervenţiile ultimelor zile, pe care le reproduc fără a indica numele autorilor ori al celor atacaţi:

luna trecuta · comentarii (7)

Diferenţe frapante faţă de cazul Sebastian Ghiţă! Lui Tudorel Toader i-au trebuit luni întregi să rezolve problema extrădării lui Ghiţă, care nici n-a mai fost rezolvată. Ghiţă se află, bine mersi, în Serbia, la graniţa României. În schimb, ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall a rezolvat în câteva zile ce părea un miracol: aducerea în ţară a lui Radu Mazăre, prietenul de o viaţă al lui Dragnea. Ce face diferenţa?

luna trecuta · comentarii (28)

Suntem în plină campanie electorală, însă nu doar pentru alegerile europarlamentare. Peste 12 zile, românii sunt chemaţi la urne şi pentru referendumul convocat de Preşedintele României. Pe care personal, dacă se continuă în nota actuală, îi prevăd drept un mare eşec politic pentru Klaus Iohannis. În mare parte rezultatul nu ar putea fi altul, dat fiind că iniţiativa de la bun început s-a născut cu această vocaţie.

luna trecuta · comentarii (45)

Cel mai recent sondaj de opinie, Barometrul de Opinie Publică al Academiei Române, confirmă că bătălia electorală va fi hotărâtă de prezenţa la urne. Un grad mare de participare, de peste 60%, ar aduce pe primul loc PNL, iar o prezenţă în jur de 40% ar avea ca rezultat situarea PSD şi PNL în frunte, la foarte mică distanţă unul de altul.

luna trecuta · comentarii (65)

Apologeţi şi predicatori ai urii, susţinătorii teoriilor primordialiste precum Cătălin Rădulescu tăinuiesc sub glasul nobil al buciumului ascuţişul hangerului pe care l-au scos din teacă pentru a întoarce societatea românească în vremea în care cupiditatea, devalizarea, raptul şi furtul puteau să scape nepedepsite şi în care inflamarea naţionalistă ţinea loc de soluţii raţionale în folosul celor mulţi.

luna trecuta · comentarii (2)

Cunoaşteţi expresia neaoşă exprimând una dintre multiplele faţete ale înţelepciunii noastre tradiţionale care spune că, intenţionat sau nu, printr-un gest sau o remarcă, poţi ajunge „să-l bagi pe cineva în boale“. Suntem, din nou, ca ţară, pe punctul să transformăm în renume internaţional o excentricitate proprie istoriei noastre zbuciumate şi plină de chestiuni ciudate, stranii sau pur şi simplu hilar-prosteşti.

luna trecuta · comentarii (26)

Din păcate, au dreptate cei care-şi explică absenţa de la vot cu acest argument. Degeaba PNL şi USR-PLUS au, în ultimul sondaj, împreună, 46%. Nici unii nici ceilalţi nu ar putea conduce singuri ţară. Ar putea ajunge la guvernare „împreună“, idee care le este străină celor două partide. Şi atunci, unii alegători explică absenţa la vot: de ce să votez dacă tot PSDragnea va conduce ţara după 26 mai?

luna trecuta · comentarii (44)
Postari Recente