Povestea fabuloasă a beizadelei Meleşcanu: nu mai e consul, dar rămâne cu sinecura de la Senat. Cum a fost întors de tatăl său de pe autostradă de frica DNA / teodor melescanu

Povestea fabuloasă a beizadelei Meleşcanu: nu mai e consul,
dar rămâne cu sinecura de la Senat. Cum a fost întors de tatăl său de pe autostradă de
frica DNA

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, l-a retras, oficial, pe Adrian Pârvulescu, fiul vitreg al lui Teodor Meleşcanu, din funcţia de consul la Strasbourg. În realitate, Pârvulescu nu mai ajunsese la post. Guverul Dăncilă i-a oferit funcţia în urmă cu doi ani, însă fiul lui Teodor Meleşcanu a rămas angajat la Senat de frica procurorilor. Pornise spre Strasbourg, dar tatăl său l-a întors din drum, la propriu.

Violeta Alexandru: Gabriela Firea, puteaţi face greva foamei când aţi semnat pentru reducerea suplimentului pentru persoanele cu handicap

Violeta Alexandru: Gabriela Firea, puteaţi face greva foamei când aţi semnat pentru reducerea suplimentului pentru persoanele cu handicap

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a afirmat, miercuri seară, că „PSD dă semne clare că a intrat în panica pierderii alegerilor” şi lansează tot felul de atacuri. Primarului general Gabriela Firea, care a afirmat că, dacă ar fi fost ministrul Muncii ar fi făcut greva foamei până la dublarea alocaţiei, Alexandru i-a transmis să nu a înţeles nimic din ce-şi doresc românii.

Cozmin Guşă (PSD), despre candidatura lui Ciolacu la şefia partidului: Mie şi altor lideri de la vârf ne-a spus că nu vrea să candideze

Cozmin Guşă (PSD), despre candidatura lui Ciolacu la şefia partidului: Mie şi altor lideri de la vârf ne-a spus că nu vrea să candideze

Consultantul politic Cozmin Guşă, înscris din nou în PSD la o lună după ce a fost exclus, a explicat într-un inteviu pentru Ziua News despre miza alegerilor în două tururi pentru primari, planurile social-democraţilor, precum şi direcţia în care ar trebui să se îndrepte politica românească, fiind de părere că „ar fi trebuie să ne separăm, în final, pe două mari tabere politice, de dreapta şi de stânga”.

Vlad Voiculescu intervine în disputa dintre Cîţu şi Firea: E o campanie a PNL pentru locale. Nu sunt încântat că face şi alte lucruri decât să guverneze

Vlad Voiculescu intervine în disputa dintre Cîţu şi Firea: E o campanie a PNL pentru locale. Nu sunt încântat că face şi alte lucruri decât să guverneze

Candidatul PLUS pentru Primăria Capitalei, Vlad Voiculescu, a vorbit la Adevărul Live despre conflictul dintre ministrul Finanţelor Florin Cîţu şi primarul Bucureştiului Gabriela Firea, insistând pe ideea că Executivul Orban ar trebui să guverneze, nu să-şi facă campanie electorală pentru alegerile locale şi anticipate.

Un tur sau două tururi la alegerile locale pentru alegerea primarilor? Ȋntrebarea divizează spectrul politic de mai multă vreme. Opinia publică pare a fi mai degrabă în favoarea a două tururi dar o dezbatere serioasă pe această temă nu există. Avantajele sstemului în două tururi (sau ale sistemului cu un singur tur) nu sunt prezentate pentru a vedea care este cea mai bună opţiune.

acum 2 zile · comentarii (12)

Înainte de a fi voinţa PNL şi cu atât mai puţin a preşedintelui acestuia, dl. Ludovic Orban, alegerile anticipate reprezintă dorinţa d-lui Klaus Werner Iohannis Iohannis. Poate şi de aceea dl. preşedinte este mai activ ca niciodată, mult mai prezent decât a fost în viaţa ţării în anteriorul lui mandat de cinci ani la Cotroceni.

acum 2 zile · comentarii (19)

Aproape nu este zi în care să nu citim avertismentele specialiştilor asupra prăpastiei spre care ne îndreptăm, dacă aplicăm în continuare aberaţiile economice ale trio-ului Dragnea-Vâlcov-Vasilescu. Preşedintele şi premierul ne spun însă că pot creşte salariile bugetarilor, iar pensiile cu 40% începând de la 1 august. Ba chiar şi dublarea dublării alocaţiilor. Cine minte?

acum 3 zile · comentarii (15)

Sub guvernarea Dăncilă, PSD a legiferat tot ce se putea legifera în materie de populism, creşteri de salarii, pensii şi cheltuieli sociale peste orice limită impusă de starea veniturilor bugetare. Şi pentru a nu lăsa lucrurile baltă, a mai impus şi dublarea alocaţiilor pentru copii, după ce a plecat de la guvernare.

acum 4 zile · comentarii (32)

În 2007, când Băsescu căuta un sistem electoral care să rezolve problemele de fragmentare pe partea dreaptă a spectrului politic (mai exact, o coaliţie indisciplinată), i-am vorbit de sistemul majoritar în două tururi de scrutin. I-am explicat avantajul principal: se formează o majoritate pentru că în al doilea tur partidele sunt obligate să negocieze.

acum 5 zile · comentarii (0)

Premierul Orban dă semne că a înţeles lipsa de realism a  promisiunile anterioare investirii guvernului său. Nu acelaşi lucru se observă la preşedintele Iohannis, care îi cere premierului să găsească bani din „piatră seacă”.  Există şi la Cotroceni specialişti în economie, în buget, care pot înţelege că  veniturile bugetare reale, nu imaginare, nu pot acoperi toate aceste promisiuni. Şi atunci, ce să înţelegem?

acum 5 zile · comentarii (17)

PNL şi Orban au 6-7 luni pentru a-şi demonstra capacitatea de a guverna corect şi în interes naţional.  PSD este  în derută totală, fără un lider puternic de talia lui Dragnea, cu certuri interne şi dat la gioale.  Cu parlamentari PSD care fug pe capete la alte partide, să-şi salveze mandatele în viitorul parlament, ar trebui să fie uşor pentru PNL să-şi facă politicile câştigătoare la viitorul scrutin.

acum 6 zile · comentarii (11)

Premierul Ludovic Orban a făcut duminică ceva ce trebuia să facă mai demult. Adică încă înainte de Anul Nou, atunci când deja orice om lucid ştia ori măcar putea intui cu destulă precizie care e adevărata situaţie a economiei româneşti, care ar putea fi cuantumul deficitului bugetar pe anul 2019, dar şi că pentru a plăti pensii şi salarii Ministerul Finanţelor este obligat să contracteze împrumuturi la dobânzi din ce  în ce mai mari.

acum 7 zile · comentarii (46)

Decizia guvernului Orban de a-şi asuma răspunderea pe legea vizând alegerea primarilor în două tururi de scrutin accelerează şi mai mult viaţa politică din România. Complet ieşită din tipare, evident ruptă de obişnuinţa de a face din luna ianuarie una de digestie prelungită, de dulce somnuleţ de recuperare de după prea-plinul sărbătorilor de iarnă.

acum 8 zile · comentarii (15)

Cu riscul de a părea o „piază rea” cititorilor mei, mă simt dator să atrag atenţia asupra riscurilor şi capcanelor rezultate din asumarea răspunderii guvernului pe alegerea primarilor în două tururi. Nimeni nu contestă că e un lucru bun, să nu mai avem primari aleşi cu 12-15 sau 20% din voturile alegătorilor, adică lipsiţi de reprezentativitate. Dar mecanismele şi procedurile democraţiei trebuie respectate.

acum 10 zile · comentarii (13)

„Aflăm din rapoarte oficiale faptul că peste o treime dintre copiii din România trăiesc sub pragul sărăciei şi 150.000 adorm flămînzi (…). Solicităm atît Administraţiei Prezidenţiale, cît şi Guvernului României să găsească soluţiile necesare pentru alocarea sumelor aferente, astfel încît copiii să beneficieze de alocaţiile mărite.“

acum 10 zile · comentarii (6)