Sporuri pentru angajaţii DSP care contribuie la prevenirea efectelor pandemiei de COVID-19. Guvernul discută o OUG

Sporuri pentru angajaţii DSP care contribuie la prevenirea efectelor pandemiei de COVID-19. Guvernul discută o OUG

Guvernul are pe ordinea de zi a şedinţei de vineri, care începe la ora 16.00, un proiect de ordonanţă de urgenţă care prevede, ca în perioada stării de alertă, angajaţii direcţiilor de sănătate publică şi DSP Bucureşti care execută, conduc sau coordonează misiuni şi sarcini de serviciu pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 să beneficieze de sporuri.

Nicuşor Dan: Gabriela Firea este un politician care iscă conflicte cu toată lumea. Mi-e greu să cred că o să ajungă vreodată preşedintele PSD

Nicuşor Dan: Gabriela Firea este un politician care iscă conflicte cu toată lumea. Mi-e greu să cred că o să ajungă vreodată preşedintele PSD

Nicuşor Dan, candidatul susţinut de PNL şi Alianţa USR-PLUS pentru Primăria Capitalei, îl caracterizează pe principalul său rival în cursa electorală, Gabriela Firea, drept „un politician care iscă conflicte cu toată lumea” şi spune că îi vine greu să creadă că Firea va putea deveni vreodată preşedinte al PSD.

Raluca Turcan: Aproape că au format o alianţă, alianţa PSD şi COVID, au lovit la fel de tare în România

Raluca Turcan: Aproape că au format o alianţă, alianţa PSD şi COVID, au lovit la fel de tare în România

Vicepremierul Raluca Turcan susţine că ideea amânării alegerilor locale a fost adusă în atenţie de unii aleşi locali PSD, care vor să tragă de timp pentru că ştiu că nu vor câştiga noi mandate. ”Tot acest discurs şi subiect fals adus în opinia publică vine din partea unor aleşi locali PSD care ştiu că pierd alegerile, în frunte cu doamna Firea...”, afirmă Turcan.

Nicuşor Dan, despre candidatura lui Tăriceanu: Lupta mea este cu Gabriela Firea / calin popescu tariceanu

Nicuşor Dan, despre candidatura lui Tăriceanu: Lupta mea este cu Gabriela Firea

Candidatul unic al Dreptei la Primăria Bucureşti, Nicuşor Dan, spune că nu vrea să acorde „importanţă” ştirii privind candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu, afirmând că „lupta” sa este cu actualul edil, Gabriela Firea. În privinţa unei eventuale candidaturi a lui Traian Băsescu, Nicuşor Dan afirmă că este firesc ca PMP să aibă propriul candidat.

Predoiu dă vina pe guvernările PSD pentru nivelul la care a ajuns lumea interlopă din România

Predoiu dă vina pe guvernările PSD pentru nivelul la care a ajuns lumea interlopă din România

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, afirmă că lumea interlopă a proliferat după ”atacul” la legile justiţiei din partea guvernării PSD, însă susţine că autorităţile au ”sub control” fenomenul privind lumea interlopă din România. Predoiu acuză că organizaţiile de tip interlop ”încearcă să penetreze structurile statului, de la cele de aplicare a legii, până la instituţii politice”.

Mihai Tudose, scrisoare deschisă către Ludovic Orban. Ce spune fostul premier despre candidatul PNL, prefect de Brăila

Mihai Tudose, scrisoare deschisă către Ludovic Orban. Ce spune fostul premier despre candidatul PNL, prefect de Brăila

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose atrage atenţia, într-o scrisoare deschisă adresată premierului Ludovic Orban, asupra faptului că prefectul de Brăila, Cătălin Boboc, ar urmări doar să-şi facă imagine pentru a putea candida la o funcţie în administraţia judeţeană, iar dacă înainte de pandemie era posibil acest lucru, situaţia actuală impune o implicare serioasă a prefectului în gestionarea situaţiei.

Iohannis îşi cere scuze după ce a făcut o eroare în formula de calcul care stabileşte scenariile epidemiologice pentru deschiderea anului şcolar / klaus iohannis

Iohannis îşi cere scuze după ce a făcut o eroare în formula de calcul care stabileşte scenariile epidemiologice pentru deschiderea anului şcolar

Preşedintele Klaus Iohannis a venit cu clarificări privind conferinţa de presă susţinută miercuri, în care a apărut o eroare în legătură cu formula de calcul pe baza căreia sunt stabilite cele trei scenarii - verde, galben şi roşu ce vizează desfăşurarea învăţământului preuniversitar din data de 14 septembrie.

Iulian Bulai: De 30 de ani statul plăteşte salarii la Institutul Român pentru Drepturile Omului, iar Parlamentul habar nu are ce se petrece acolo

Iulian Bulai: De 30 de ani statul plăteşte salarii la Institutul Român pentru Drepturile Omului, iar Parlamentul habar nu are ce se petrece acolo

Deputatul USR Iulian Bulai a afirmat că de 30 de ani există Institutul Român pentru Drepturile Omului, înfiinţat în perioada lui Adrian Năstase, iar statul plăteşte salariile angajaţilor de acolo şi Parlamentul habar nu are ce face această instituţie. El precizează că între timp România este condamnată la CEDO pentru încălcări ale drepturilor omului şi multe abuzuri nu ies niciodată la iveală.

Avertisment pentru alianţa PNL-USR-PLUS. Firea s-a întâlnit cu DC Popescu, viceprimar PNL care vrea să candideze independent la Primăria Sectorului 2

Avertisment pentru alianţa PNL-USR-PLUS. Firea s-a întâlnit cu DC Popescu, viceprimar PNL care vrea să candideze independent la Primăria Sectorului 2

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat pe Facebook că a avut o întâlnire joi cu Dan Cristian Popescu, care şi-a anunţat tot astăzi candidatura la Primăria Sectorului 2, chiar dacă nu este susţinut de către PNL. Ea a precizat că acesta i-a prezentat proiectele şi planurile pe care le are pentru modernizarea şi dezvoltarea sectorului.

Nicuşor Dan nu are mare lucru de câştigat din coagularea dreptei în Capitală. PNL, USR şi PLUS oricum erau obligate să-l susţină şi în lipsa unei alianţe, iar de sabotat o pot face şi cu protocolul de colaborare parafat. La cât hate colcăie în partidul condus de Dan Barna, mulţi soldăţei vor vota lista USR-PLUS pentru Consiliul General, dar vor ”uita” să pună ştampila şi pe Nicuşor Dan. Doar aşa, din orgoliu şi răzbunare.

acum 6 zile · comentarii (50)

Guvernul Orban a eşuat. Gestionarea unei pandemii s-a dovedit a fi o responsabilitate mult prea mare pentru un guvern de amatori încropit cu misiunea de a funcţiona doar câteva luni de zilele. Ghinion. Visul alegerilor anticipate programate să aducă liberalilor lui Iohannis o victorie zdrobitoare s-a năruit sub privirile îngrozite ale acestora. Şi opoziţia a eşuat.

acum 10 zile · comentarii (44)

Ieri, un domn se declara mâhnit că m-a văzut serile trecute ud leoarcă alergând la Insula de Agrement din Bacău. Cică nu-i şade bine aşa unui politician serios: “îl vulnerabilizează” (am citat). Săptămâna trecută, altul avea o problema cu mixurile mele trance şi mi-a spus că dacă vreau voturi nu am ce căuta mixând şi “zbenguindu-mă” la radio, în emisiunile săptămânale pe care le fac de 12 ani.

acum 7 zile · comentarii (4)

Anul acesta avem bătaia peştelui electoral. Producţia de partide politice noi, pe ţară, pe capitală, pe regiuni este mai mare decât producţia agricolă la hectar din vremea cincinalelor. Ies la iveală cu candidaţi pe liste, pe lângă mai vechile şi cunoscutele formaţiuni politice, unele înfiinţate anul trecut, în 2019, dar şi altele noi nouţe, scoase din pălărie în 2020. Ofertă bogată cu toate culorile, ideologiile posibile şi imposibile!

acum 11 zile · comentarii (2)

Norii negri ce prevestesc o nouă furtună electorală se învârt ameninţători deasupra PMP. Bătrânul marinar, trecut teoretic în poziţia de secund dar aflat permanent la comanda noii sale Biruinţe, trebuie să identifice rapid soluţia miraculoasă pentru a salva şi la această rundă de alegeri nava PMP de la un naufragiu care ar putea scoate definitiv partidul din jocurile pentru alegerile parlamentare.

acum 12 zile · comentarii (18)

Dincolo de sumele din viitorul buget multianual - oricâte zerouri ar avea – se aşterne viitorul cetăţenilor europeni. Din fericire, pandemia i-a determinat pe liderii europeni să lase deoparte orgoliile şi calculele politice interne şi să pună în mişcare un plan pentru salvarea Europei, care altfel nu ar fi fost nici măcar imaginabil. România va primi o felie importantă din torul bunăstării (79,9 miliarde de euro). Care sunt priorităţile?

acum 14 zile · comentarii (6)

Planul economic stabilit de Uniunea Europeană în contextul crizei Covid, în cadrul summit-ului de la Bruxelles reprezintă, în fond, o materializare a valorilor europene, o convertire fericită a principiilor comune în cash, aşadar un act ce va deveni un reper al solidarităţii şi coordonării intercomunitare: pentru prima oară, Uniunea Europeană ca instituţie colectivă se împrumută, nu statele membre luate în parte.

acum 16 zile · comentarii (19)

Deşi întreaga agendă media este dominată de câteva luni de isteria naţională provocată de criza sanitară, o isterie întreţinută şi amplificată cu ajutorul fondurile generoase alocate de către guvernul Orban trusturilor mass-media, în plan secundar lupta politică pentru putere este din ce în ce mai acerbă în contextul viitoarelor alegeri.

acum 17 zile · comentarii (5)

La început am zis că e o combinaţie nefericită între prostia unor consilieri şi naivitatea preşedintelui Iohannis. Sau invers. Şi atunci mi-am spus: fie! Oricât de idioate sunt întrebările, merită oricum să participăm la referendumul pentru Justiţie, pentru că alternativa – invalidarea acestuia din lipsă de cvorum – chiar ar fi fost un coşmar. După mai bine de un an, teoria unui mariaj benign între prostie şi naivitate pare însă să piardă teren.

acum 18 zile · comentarii (87)

În primul rând pentru că există. Aşa cum arată Europa astăzi, în care politicieni de o extremă şi de alta caută să câştige prin adâncirea diviziunilor dintre statele membre, ajungerea la un consens era puţin probabilă. Dealtfel, înaintea summit-ului cota era în defavoarea unui acord, cei mai mulţi fiind de părere că va urma o a doua întâlnire cu adevărat decisivă.

acum 20 zile · comentarii (63)

Ieri, cu surle şi trâmbiţe, cu sau fără mască, preşedintele Iohannis ne anunţa cum a reuşit să obţină marele „bonus” de la Bruxelles, de 79,9 miliarde de euro. În realitate, pentru România, negocierile s-au finalizat cu un semi-eşec. De ce?

acum 19 zile · comentarii (44)
Postari Recente