Ovidiu Silaghi şi Eduard Hellvig, înregistraţi ca europarlamentari pe site-ul PE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liberalii Ovidiu Silaghi şi Eduard Hellvig au fost înregistraţi ca deputaţi europeni începând de miercuri, 4 septembrie, la o zi după ce şi-au anunţat demisia.

Deputaţii PNL Ovidiu Silaghi şi Eduard Hellvig au demisionat, marţi, din Camera Deputaţilor.

În aceeaşi zi, liderul liberal Crin Antonescu a precizat că aceştia vor ocupa locurile de europarlamentari vacantate prin plecarea lui Cristian Buşoi, în prezent preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi a Ramonei Mănescu, numită în funcţia de ministru al Transporturilor.

„Dacă în legătură cu domnul Silaghi există întrebarea referitoare la situaţia sa juridică, nu are niciun fel de influenţă, Parlamentul European are aceleaşi reguli ca şi Parlamentul României. În niciun fel, prezenţa sa în PE nu va obstrucţiona sau întârzia demersurile pe care DNA sau altcineva va dori să le facă“, a mai spus Antonescu.

DNA a solicitat procurorului general să sesizeze Camera Deputaţilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale împotriva lui Ovidiu Silaghi, pentru trafic de influenţă în formă continuată, faptă care ar fi fost săvârşită în perioada în care era ministru al Transporturilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite