Ovidiu Raeţchi: Solicit audierea ministrului de Interne şi a şefilor Jandarmeriei în urma evenimentelor de la protestele din Bucureşti de ieri seară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ovidiu Raeţchi. FOTO Florin Şuler
Ovidiu Raeţchi. FOTO Florin Şuler

Vicepreşedintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor, deputatul PNL Ovidiu Raeţchi, solicită audierea ministrului de Interne, Carmen Dan, şi a şefilor Jandarmeriei direct implicaţi în intervenţia de la protestele de ieri seară, din Bucureşti.

„Având în vedere disfuncţionalităţile înregistrate în intervenţia Jandarmeriei la protestele din Bucureşti, intervenţie care, din informaţii publice, a implicat utilizarea gazelor lacrimogene sau a spray-urilor cu piper, folosirea disproporţionată a forţei şi reţinerea unor jurnalişti străini, solicit ca  următoarea şedinţă a Comisiei de Apărare să fie suplimentată cu următoarele puncte: 1. Audierea doamnei ministru Carmen Dan pe tema intervenţiei Jandarmeriei. 2. Audierea şefilor Jandarmeriei direct implicaţi în intervenţie. 3. Cercetarea eventualelor presiuni politice asupra Jandarmeriei în vederea folosirii disproporţionate a forţei. Precizez că solicitarea mea vizează exclusiv audierea celor menţionati în Parlament, în cadrul Comisiei, în conformitate cu atribuţiile legale, nu organizarea unor vizite de lucru sau protocol la sediile Jandarmeriei”, precizează deputatul PNL într-un comunicat de presă. 

Situaţia a degenerat aseară la protestete din Piaţa Victoriei, protestatarii acuzând forţele de ordine de violenţă. Spre exemplu, un jandarm a fost filmat în timp ce folosea spray-ul cu piper pe ascuns, o femeie fiind ridicată de un echipaj SMURD, aseară, la protestul spontan din Capitală. În imaginile postate pe internet se vede cum un jandarm agită un spray cu piper şi îl foloseşte discret împotriva protestatarilor care se aşezaseră pe carosabil. Femeia care a ajuns la spital a fost stropită cu spray lacrimogen în ochi şi în gură. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite