Ovidiu Raeţchi (PNL), despre nominalizarea lui Ilie Sârbu la Autoritatea de Audit: E ca şi cum ai pune lupul paznic la oi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi FOTO Adevărul
Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi FOTO Adevărul

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi a criticat nominalizarea senatorului PSD Ilie Sârbu pentru funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii de Audit din cadrul Curţii de Conturi, în condiţiile în care acesta este cercetat penal.

„Susţinerea lui Ilie Sârbu pentru funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii de Audit din cadrul Curţii de Conturi e ca şi cum ai pune lupul paznic la oi. Principala atribuţie a Curţii de Conturi este aceea de a exercita controlul asupra modului de întrebuinţare a resurselor financiare ale statului şi ale sectorului public. Cum poate face Ilie Sârbu acest lucru în condiţiile în care este cercetat penal pentru retrocedările frauduloase de păduri? Pentru ca actul de sfidare să fie complet, chiar Sârbu ne informează că tocmai Agricultura este domeniul pe care urmează să îl verifice”, arată Raeţchi, într-un comunicat de presă.

Mai mult, deputatul PNL spune că instituţia Curţii de Conturi trebuie să înceteze să fie privită ca un loc în care liderii PSD merg înainte de pensie.

„PSD trebuie să înceteze să vadă Curtea de Conturi drept o instituţie în care vechii lideri ai partidului merg după ce s-au plictisit de politică, în căutarea unui loc călduţ înainte de pensie. Politizarea instituţiilor de stat a devenit specialitatea PSD, dar această abordare trebuie să înceteze. O instituţie precum Curtea de Conturi are nevoie de specialişti, nu este un loc în care sforarii PSD merg ca răsplată pentru activitatea politică depusă şi ca premiu de consolare”, conchide Raeţchi.

Ilie Sârbu a demisionat ieri din funcţia de lider al grupului PSD de la Senat, iar social-democratul Mihai Fifor, preşedintele Comisiei de Transporturi, i-a luat locul. Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a anunţat luni că Sârbu va fi propus de către social-democraţi pentru funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii de Audit din cadrul Curţii de Conturi, funcţie pe care o va obţine dacă Parlamentul validează numirea sa, prin vot.

Potrivit declaraţiilor de avere publicate pe site-ul Curţii de Conturi de actualii vicepreşedinţi ai Autorităţii de Audit, postul vânat de Sârbu va fi remunerat cu o sumă de trei ori mai ridicată decât indemnizaţia de senator: 14.000 de lei pe lună.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite