Ovidiu Raeţchi, deputat PNL: Zgonea să plece urgent de la şefia Camerei. Îşi bate joc de votul prin corespondenţă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ovidiu Raeţchi, în studioul Adevarul Live
Ovidiu Raeţchi, în studioul Adevarul Live

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi a reacţionat la afirmaţia preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, privind adoptarea votului prin corespondenţă în februarie 2016, spunând că acesta trebuie să plece urgent de la şefia instituţiei pentru modul „sinistru şi ticălos“ în care îşi bate joc de românii din Diaspora.

“Am impresia că Liviu Dragnea şi Valeriu Zgonea, cuprinşi de beţia puterii în PSD, pentru că se văd deja în postura de Unici Lideri ai partidului, cred că îi pot călca în picioare pe românii din Diaspora. Spre stupoarea mea, observ că Valeriu Zgonea a mai găsit un pretext stupid pentru a amâna votul prin corespondenţă şi dă vina pe Autoritatea Electorală Permanentă. Mai mult, spune că votul ar putea fi adoptat de-abia în februarie 2016.  Valeriu Zgonea trebuie să plece urgent de la şefia Camerei Deputaţilor pentru modul sinistru şi ticălos în care îşi bate joc de românii din Diaspora! Nu are decât să meargă la PSD, unde înţeleg că va fi copilotul lui Dragnea, din funcţia de preşedinte executiv şi să se joace de-a politica în PSD, dar nu în Parlamentul României, şi nu pe seama celor 3 milioane de români care muncesc şi trăiesc în străinătate!”, a spus deputatul libera, ales într-un colegiu din diaspora. 

Raeţchi a subliniat că Liviu Dragnea şi Valeriu Zgonea folosesc scuze stupide pentru a bloca proiectul PNL al votului prin corespondenţă, depus din luna martie.

“PNL a dat un termen foarte clar printr-o rezoluţie adoptată şi asumată de întregul partid: proiectul votului prin corespondenţă trebuie adoptat până la 1 noiembrie 2015, pentru a putea fi aplicat la alegerile parlamentare din 2016, în condiţiile în care Curtea Constituţională a stabilit că legislaţia nu poate fi amendată cu mai puţin de un an înaintea alegerilor.  PNL a depus un proiect de lege realizat după modelele din statele occidentale, încă din martie 2015, dar majoritatea  dirijată mai nou de cuplul Dragnea-Zgonea blochează cu scuze stupide toate eforturile de adoptare a acestui proiect legislativ”, a susţinut Raeţchi. 

Întrebat, joi, la RFI, când ar putea fi adoptată legea votului prin corespondenţă, Valeriu Zgonea a răspuns: "Din punctul meu de vedere, cu experienţa pe care o am, scenariul cel mai lung pe care-l văd este undeva la început de sesiune viitoare, undeva în februarie, dar este un lucru foarte bun. Trebuie să înţelegem cu toţii, clasa politică, faptul că această lege este necesară în procesul nostru de consolidare a democraţiei. Toate statele au avut o experienţă. Acest vot contează foarte mult la prezidenţiale, la parlamentare cetăţenii din diasporă votează pentru cele patru mandate de deputat şi două de senator, dar oamenii trebuie să simtă că statul român le asigură toate condiţiile".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite