OSMTH, apel către dialog între administraţia centrală şi autoritatea bisericească în contextul pandemiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban şi Patriarhul Daniel. FOTO Inquam Photos
Ludovic Orban şi Patriarhul Daniel. FOTO Inquam Photos

OSMTH face apel la dialog între reprezentanţii administraţiei centrale şi locale şi autoritatea bisericească, în contextul pandemiei, care a dus atât la unele restricţii în ceea ce priveşte libertatea religioasă, dar şi la provocări venite din anumite zone, fiind îndemnaţi cetăţenii să nu respecte legile.

„OSMTH îi îndeamnă pe români să respecte regulile sanitare pentru a nu-şi pune viaţa în pericol şi, în acelaşi timp, îndeamnă instituţiile statului să ocrotească libertatea religioasă a fiecăruia dintre noi. În acest sens, facem apel la reprezentanţii administraţiei centrale şi locale de a purta un dialog onest, într-un orizont de timp rezonabil, cu autoritatea bisericească pentru a identifica răspunsul potrivit la provocările acestui veac şi a celor viitoare. Colaborarea, din partea celor ce vremelnic sunt aleşi de popor să se îngrijească de destinele lui, este de dorit în locul măsurilor luate de pe poziţii de forţă”, se arată într-un comunicat al OSMTH (templierii români). Apelul vine în urmă deciziilor luate de autorităţi în ceea ce priveşte lăcaşirile de cult, dar şi după ce anumiţi reprezentanţi ai BOR au îndemna la nerespectarea regulilor sanitare. 

De asemenea, reprezentanţii OSMTH (templierii români) îndemnăm reprezentanţii administraţiei centrale şi locale „să nu aplece urechea la cântecul de sirenă al celor ce, în numele unor filosofii materialiste şi progresiste, resping făţiş sau disimulat manifestarea credinţei”, fiind atrasă atenţia că persoane credincioase nu sunt retrograde sau îndoctrinate

Nu în ultimul rând, e atrasă atenţia în ceea ce priveşte provocările care ar putea să apară din partea anumitor actori sociali şi politici pentru încălcarea legilor. „Ne exprimăm convingerea că o atitudine potrivită a celor ce se îngrijesc acum de destinele ţării, în cunoştinţă de cauză şi în parteneriat cu cei meniţi a ne călăuzi pe drumul spiritualităţii şi al moralei creştine, va descuraja acţiunile iresponsabile ale unora care, neavând legătură cu credinţa şi din dorinţa de a parveni pe plan social, se erijează zgomotos în apărători ai drepturilor şi libertăţilor şi îndeamnă oamenii la fapte necugetate”, conchide comunicatul semnat de Dan Vasiliu, liderul templierilor români.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite