Organizatori ai dezbaterii anticorupţie de la Bruxelles, către un jurnalist român: Sunteţi fake news. Nu ne plac minciunile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Europarlamentarul Petras Austrevicius i-a spus jurnalistului Răzvan Savaliuc că dă ştiri false. FOTO austrevicius.lit
Europarlamentarul Petras Austrevicius i-a spus jurnalistului Răzvan Savaliuc că dă ştiri false. FOTO austrevicius.lit

Evenimentul organizat la Bruxelles pe tema anticorupţiei, unde a fost invitată şi Laura Codruţa Kovesi, a avut şi un moment în care organizatorii s-au contrat verbal cu un jurnalist român, pe care l-au avertizat că dă ştiri false.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a participat marţi, la Bruxelles, la o dezbatere organizată de Parlamentul European, unde a ţinut un discurs despre acţiunile Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Deputatul PSD Liviu Pleşoianu, alături de jurnaliştii Mirel Curea (Evenimentul Zilei) şi Razvan Savaliuc (jurnalist la „Lumea justiţiei” şi invitat constant la Antena 3), au fost şi ei prezenţi la dezbaterea pe teme anticorupţie organizată la Parlamentul European.

Liviu Pleşoianu, unul dintre membrii Comisiei „Alegeri 2009“ şi cei mai vocali critici ai acţiunilor DNA, a declarat că s-a dus la Bruxelles special pentru a o întreba pe Kovesi despre o presupusă vizită la Gabriel Oprea acasă, în seara alegerilor prezidenţiale. „Ca procuror general al României în 2009, ce aţi căutat, ce aţi făcut în seara alegerilor prezidenţiale acasă la un om politic, alături de alţi oameni politici şi alături de şefii SRI?", a întrebat Pleşoianu, nemulţumit de refuzurile procurorului-şef al DNA de a se prezenta în faţa comisiei parlamentare.

„În România, procurorii sunt independenţi şi în tot ce am facut am respectat legea şi codul deontologic”, a fost răspunsul lui Kovesi, persoană care nu s-a prezentat la Comisia „Alegeri 2009“, deşi a fost invitată de mai multe ori. 

La finalul dezbaterii, înainte de poza de grup făcută de Kovesi alături de organizatori, în imaginile prezentate de Antena3 se vede cum  europarlamentarii Petras Austrevicius şi Rebecca Harms reacţionează la o intervenţie a jurnalistului Răzvan Savaliuc:

Petras Austrevicius: „Toată lumea a avut aceleaşi drepturi aici. 

Răzvan Savaliuc: E opinia mea.

Petras Austrevicius: Nu. E fake news. O să zic ca Trump: „You are fake news”. (Sunteţi fake news)

Rebecca Harms: Nu ne plac minciunile“. 

Discuţia a venit şi după ce Maria Grapini s-a plâns că Monicăi Macovei i s-ar fi acordat mai multe minute pentru discurs, moderatorul spunându-i sec: Nu fi aşa invidioasă.

.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite