Organizaţia de tineret a UNPR a trecut în bloc la PSD: Am avut o mare supărare când am aflat de fuziunea cu PMP

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Petrea, preşedintele TSD, şi Cezar Stanca, liderul tineretului UNPR FOTO Facebook
Gabriel Petrea, preşedintele TSD, şi Cezar Stanca, liderul tineretului UNPR FOTO Facebook

PSD preia întreaga organizaţie de tineret a progresiştilor, după ce UNPR a anunţat că va fuziona cu PMP, decizie ce i-a nemulţumit pe tinerii progresişti.

„Astăzi, Tineretul Progresist pe care îl reprezint din funcţia de preşedinte alege şi decide să se alăture Tineretului Social Democrat şi PSD. Este un moment delicat şi de viitor în spectrul şi în planul politic pe care un tânăr îl alege să-l urmeze în România. Din păcate, şi asta este o mare supărare a noastră, despre fuziunea cu PMP am aflat de la televizor. A fost o mare supărare, pentru că noi, în UNPR, am muncit foarte mult şi am avut încredere în nişte lideri care, din păcate, acum nu au mai fost în UNPR. S-au schimbat echipele şi am dat aceeaşi încredere şi noii echipe, însă am avut o mare supărare în momentul în care am văzut fuziunea cu PMP la televizor“, a anunţat Cezar Stancu, într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele TSD, Gabriel Petrea.

Odată cu această decizie, PSD îşi îngroaşă rândurile cu peste 2.000 de membri. „Din start, organizaţia noastră, una dintre cele mai puternice organizaţii pe care o aveam este aici, la Bucureşti, care însumează minimum 1.000 de membri-tineri, studenţi şi elevi-şi organizaţiile din ţara, care ajung la peste 2.000-3.000 de tineri, o să ni se alăture“, a mai spus Stancu.

Liderul PMP Traian Băsescu a reuşit să convingă UNPR, partid frecventat şi de PSD şi de PNL, să se lase înghiţit de PMP, un partid de două ori mai mic. În urma fuziunii, UNPR va dispărea, iar toată zestrea de parlamentari şi primari se vor alinia în spatele lui Traian Băsescu, care va fi ales preşedinte unic al PMP, la Congresul de fuziune programat pentru mâine. Chiar dacă avea oferte de fuziune atât de la PSD cât şi de la PNL, cele mai mari partide, Valeriu Steriu a bătut palma cu Traian Băsescu, liderul unui partid de 5%. Preşedintele UNPR Valeriu Steriu va ocupa funcţia de preşedinte executiv al PMP , alături de Eugen Tomac.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite