Oreste, despre Băsescu: Teama de cătuşe naşte monştri penibili

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnalistul Oreste Teodorescu a declarat pentru Realitatea TV că  nu intră în jocul de dezinformare al lui Traian Băsescu. Fostul şef al statului susţine că jurnalistul i-ar fi cerut Elenei Udrea 10.000 de euro în schimbul unor documente din care ar fi reieşit că senatorul PSD Gabriela Firea ar fi transferat bani de la firma CRESCENT către GRIVCO fiind stupide.

La scurt timp după declaraţia fostului preşedinte, OresteTeodorescu a reacţionat dur, într-o intervenţie la Realitatea TV.

„Eu nu intru în jocurile de dezinformare ale domnului preşedinte. Dânsul este speriat de cătuşele în faţă sau în spate, iar teama de cătuşe naşte nişte monştri penibili. Dânsul face nişte afirmaţii absolut stupide în legătură cu mine. Una întăreşte alegaţiile doamnei Udrea, care au fost la rândul lor extrem de stupide. Doamna Udrea pretinde că i-am dat un bileţel care a ajuns la Traian Băsescu, care a ajuns la DNA. Lucru afirmat azi de Traian Băsescu. Dânsa afirmă, totodată, că eu i-am cerut nişte bani pe acest material. Dar pe care nu mi i-a dat. Păi şi atunci cum a ajuns materialul la ea dacă nu mi-a dat banii? M-a ţepuit, sau cum? E frântură logică încă de la început“, a declarat Oreste Teodorescu.

Teodorescu mai susţine că Traian Băsescu vrea să mute atenţia de pe persoana domniei sale pe persoana mea (…) Sunt jurnalist de investigaţii şi prin mâinile mele trec foarte multe materiale pe surse, documentate sau mai puţin documentate. Tot ceea ce a fost publicat despre GRIVCO, Crescent, de către Badea şi Negrea şi făcute public, au trecut şi pe la mine. Nu am materiale în plus”, a conchis Oreste Teodorescu.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, luni, că senatorul Gabriela Firea „tot împrumuta an de an” sume de bani „de la Crescent, pe care se pare că a uitat” să le returneze.

Întrebat de unde are aceste informaţii, Băsescu a susţinut: „Am primit un bileţel pe care scria 10.000 de euro de la doamna Udrea, le ceruse un ziarist, Oreste, e unul cu barbă. Oreste ceruse 10.000 de euro ca să îi dea doamnei Udrea aceste documente. Doamna Udrea mi l-a dat mie, eu le-am dat instituţiilor statului, care bineînţeles nu se ocupă de ele”.

Băsescu a spus că Udrea a refuzat să plătească pentru documente şi „de asta este supărat Oreste".

„Instituţiile statului mai devreme sau mai târziu, vor trebui să spună dacă acele documente au fost utilizate pentru a se constata spălare de bani şi transferul banilor românilor de la Crescent, firma securităţii, prin doamna Firea, către grupul Grivco al lui Voiculescu", a spus Băsescu, citat de Mediafax.

Întrebat când a trimis aceste documente instituţiilor statului, Băsescu a spus: „Prin 2014. În orice caz, Oreste este un bărbat care a sustras nişte documente din grupul Grivco şi le-a dat unui om de opoziţie, doamnei Udrea. (...) Aşa a scris el pe un bileţel galben. Dar Oreste este un om cinstit, ca şi Firea. (...) Cred că Oreste este cam bolnăvior, dar aşa este şi răspopitul ăla de la Antena 3, care spune când trec cu barca peste lacul Floreasca. Sunt doi caraghioşi. Dacă vreţi, vă pun acum la dispoziţie maşini, pe podul dintre Herăstrău şi lacul Floreasca, să vedeţi că lacul Floreasca e secat din toamnă pentru că se fac construcţii. Deci mincinoşii ăştia ce să faci cu ei?".

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite