PSD nu se dezice de Dragnea. Ordonanţa traseiştilor a fost aprobată de Senat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ordonanta iniţiată de Liviu Dragnea, care a permis migratia alesilor locali, a fost aprobata, marti, in plenul Senatului, cu 86 de voturi „pentru“, 36  de voturi „împotrivă“ si 6 abtineri. Deşi votul nu mai are practic nicio valoare, senatorii PSD au arătat încă o dată că girează modul odios în care Liviu Dragnea a racolat aleşi locali de la opoziţie.

Opoziţia, prin vocea liderului senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a acuzat faptul că "e cel mai scandalos act normativ elaborat de Guvern in ultimii 20 de ani". "S-a incurajat cea mai nociva practica la nivel local, ceea ce este incalificabil. O surpriza teribila pentru mine ca fost ca Avocatul Poporului, mare taranist, adept al lui Coposu, nu si-a facut datoria, pentru ca trebuia sa atace actul normativ la CCR", a spus, de la tribună, Puiu Hasotti.

PSD a spus ca toti cei care au schimbat partidul au fost alesi pe listele USL, deci este o decizie reparatorie normala pentru majoritatile locale. "Dumneavoastra v-ati fi imaginat ca ati fi avut atati parlamentari si atati primari fara lista aceasta a USL-ului?", le-a spus liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, celor din Opozitie.

Votul din Senat nu mai are, practic, nicio valoare, pentru că ordonanţa şi-a produs total efectele, însă senatorii s-au fac din nou de râs. Comisia juridică şi comisia de administraţie nu au reuşit să întomească un raport comun de admitere sau respingere a actului normativ, aşa cum cere procedura legislativă. „Mai întâi, preşedintele Comisiei Juridice a propus un amendament de a schimba titlul din raport de admitere în raport de respingere. S-a supus la vot, iar amendamentul a fost respins“, a declarat Ioan Chelaru, membru al Comisiei Juridice, pentru  „Adevărul“.

Astfel, membrii Comisiei Juridice şi Comisiei de Administraţie reunite s-au exprimat prin vot în privinţa raportului de admitere a celebrei OUG, cu ajutorul căreia coaliţia de guvernare a câştigat 500 de aleşi locali înainte de alegerile prezidenţiale.

Din cei 21 de senatori prezenţi, s-au înregistrat zece voturi „pentru“ raportul de admitere, care au aparţinut parlamentarilor Puterii, nouă voturi împotrivă, a aleşilor din PNL şi PDL, şi două abţineri, ale celor din UDMR.

Regulamentul Camerei Superioare prevede ca hotărârea asupra propunerilor să se ia cu votul majorităţii senatorilor prezenţi. În acest caz nu au fost întrunite suficiente voturi în favoarea raportului de admitere pentru că majoritatea era asigurată de 12 senatori, la diferenţă de numai două voturi pentru a recomanda plenului Senatului adoptarea OUG iniţiată de vicepremierul Liviu Dragnea.

„Vom merge în plenul Senatului şi vom vom spune că senatorii din cele două comisii nu au întrunit numărul necesar de voturi nici pentru admitere, nici pentru respingere. Nu este obligatoriu să facem o recomandare plenului. Plenul are decizia finală“, a mai spus Chelaru. OUG 55 a fost respinsă de Camera Deputaţilor după ce nu a întrunit numărul de voturi necesar adoptării, Senatul urmând a fi for decizional.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite