Orban: Vom vota împotriva modificării Codurilor penale. PSD-ALDE periclitează grav poziţia României la nivel european

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban FOTO Mediafax
Ludovic Orban FOTO Mediafax

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat marţi că partidul său va vota împotriva modificărilor Codurilor Penale şi că liberalii sunt deja pregătiţi să le atace la Curtea Constituţională. Indiferent de scenariile din Camera Deputaţilor sau CCR, contestaţia Opoziţiei l-ar pune într-un impas pe Liviu Dragnea, care are termen în procesul său pe 20 mai.

Ludovic Orban a explicat că modificările la Codul penal propuse de PSD reprezintă o sfidare a Comisiei de la Veneţia precum şi a recomandării MCV. Liberalul subliniază că astfel, social-democraţii periclitează „grav poziţia României la nivel european”.

„Chiar ni se pare o sfidare inacceptabilă acţiunea PSD de a trece pe repede înainte noi modificări la Codul penal şi la Codul de procedură penală, în condiţiile în care delegaţia Comisiei de la Veneţia vine în România şi se ştie foarte clar că poziţiile exprimate de plenul Comisiei de la Veneţia reprezintă un punct de plecare pentru poziţiile care sunt adoptate de Comisia Europeană, poziţiile de la nivelul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei şi, de asemenea, a Grupului Statelor Împotriva Corupţiei. Sfidarea la adresa delegaţiei de experţi a Comisiei de la Veneţia arată foarte clar că PSD - ALDE nu respectă şi nu intenţionează să respecte nicio recomandare a Comisiei de la Veneţia şi nicio recomandare din MCV, lucru care periclitează grav poziţia României la nivel european, riscând demararea unor proceduri de sancţionare a României din cauza sfidării sistematice şi a agresiunii permanente a coaliţiei majoritare împotriva independenţei justiţiei”, a declarat Ludovic Orban la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL.

Preşedintele PNL a mai explicat că partidul său va vota împotriva modificărilor la Codurile penale şi este pregătit să le atace la CCR.

„Vom vota împotrivă. Deja suntem pregătiţi să atacăm la Curtea Constituţională atât modificările la Codul penal cât şi modificările la Codul de procedură penală. De asemenea, urmărim cu mare atenţie şi vom vota împotriva Belinei 2, susţinută de Bădălău, că Bădălău vrea şi el să aibă Belina lui, ca şi Dragnea. Şi aici suntem pregătiţi, în cazul în care o majoritate va reuşi să impună adoptarea acestei legi, să atacăm la Curtea Constituţională”, a adăugat Orban.

Referitor la o posibilă moţiune de cenzură, liderul PNL a precizat că aveasta va fi depusă în momentul în care Opoziţia va avea o garanţie sigură privind numărul de parlamentari.

„Vom depune moţiunea de cenzură în  momentul în care îl vom considera cel mai potrivit, în care vom avea o minimă garanţie că vom avea un număr de parlamentari de  partea noastră şi din zona arcului guvernamental. Momentul depunerii moţiunii de cenzură va fi decis în baza unei analize, cel mai probabil după alegerile pentru Parlamentul European, pentru că la ora actuală cetăţenii sunt chemaţi să decidă în primul rând, cine reprezintă România la nivelul Parlamentului European şi în al doilea rând, sunt chemaţi la referendumul convocat de preşedinte, să spună foarte clar că vor pedepsirea celor care au săvârşit fapte de corupţie şi că nu acceptă iertarea celor care au săvârşit fapte de corupţie prin amnistie sau graţiere”, a mai declarat Orban.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite