Orban: Tăriceanu e supărat acum că Dragnea a negociat singur forma legii privind taxarea exploatărilor offshore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PNL Ludovic Orban. Foto: Inquam.
Preşedintele PNL Ludovic Orban. Foto: Inquam.

Liderul PNL Ludovic Orban a vorbit vineri, într-o conferinţă de presă la Arad, despre tensiunile din coaliţia de guvernare, afirmând că în acest moment „PSD şi ALDE se ceartă pe ciolan, dar niciunul nu va pleca de la ciolan”. Acesta a mai spus că preşedintele Senatului este deranjat de felul în care Liviu Dragnea a negociat taxarea exploatărilor offshore şi că firmele subordonate acum ALDE vor trece sub controlul social-democraţilor.

Preşedintele PNL Ludovic Orban a comentat vineri pe tema disputelor dintre PSD şi ALDE, declarând că şeful Senatului „nu e supărat pe Dragnea şi pe Guvern din cauza că au gazat şi bătut cetăţeni” şi nici din cauză că „economia se duce în cap”, liberalul motivând că singura sursă a conflictului este „împărţirea ciolanului”. 

„Să nu vă imaginaţi că e supărat Tăriceanu pe Guvern sau pe Dragnea că au reprimat violent o manifestaţie paşnică şi că au gazat, au bătut, au fugărit cetăţeni paşnici care-şi exprimau poziţia. Să nu vă imaginaţi că e supărat Tăriceanu pe Dragnea pentru agresiunea sistematică împotriva independenţei justiţiei. Să nu credeţi că-i supărat, în vreun fel, Tăriceanu pe Dragnea pentru faptul că la ora actuală economia se duce-n cap. Sunt chestiuni de împărţire a ciolanului din care, până la urmă, fiecare va rămâne cu câte un ciolan mai mic sau mai mare”, a declarat Ludovic Orban la Arad. 

Acesta a mai spus că în cazul legii offshore, Călin Popescu Tăriceanu este deranjat de faptul că firmele din domeniul energiei subordonate acum ALDE, vor trece sub conducerea PSD. 

„Se ceartă pe ciolan, dar nu va pleca niciunul de la ciolan. Probabil Tăriceanu e supărat acum că Dragnea a negociat singur forma legii privind taxarea exploatărilor offshore. Nu există altă motivaţie. De asemenea, Tăriceanu e supărat pentru că prin intermediul Fondului Suveran de Investiţii companiile din domeniul energiei, care sunt subordonate acum ALDE şi sunt politizate într-un mod excesiv, îşi vor schimba controlul politic şi vor trece în subordinea unui ministru PSD, respectiv ministrul Finanţelor", a explicat preşedintele PNL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite