Orban: La sesizarea mea împotriva guvernului, Băsescu a răcnit mai tare decât Dragnea. Cel mai bine ar fi să scrie cărţi, să lase politica

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PNL Ludovic Orban a vorbit vineri la Timişoara despre declaraţiile lui Traian Băsescu, potrivit cărora acesta şi-ar dori o alianţă a partidelor de Opoziţie. Orban a declarat că fostul preşedinte a fost cel care „a răcnit mai tare decât Dragnea” la sesizarea sa împotriva guvernului şi i-a sugerat, totodată, să „să scrie cărţi” şi „să lase politica activă”.

Preşedintele PNL Ludovic Orban a declarat vineri, la Timişoara, că simpatizanţii liberali îl resping pe Traian Băsescu în proporţie de 80 la sută, aducând astfel o replică la părerea fostului preşedinte potrivit căreia ar fi nevoie de o alianţă a tuturor partidelor de Opoziţie.

Întrebat dacă ar fi posibilă o colaborare între PNL şi PMP, Ludovic Orban a precizat că Traian Băsescu nu este cel mai bun promoter al acestei idei.

„Eu vreau să mă dumiresc unde e Traian Băsescu. La sesizarea mea împotriva acestui guvern, Traian Băsescu a răcnit mai tare decât Dragnea. Nu cred că cel mai bun promotor al acestei idei este Traian Băsescu. Simpatizanţii liberali îl resping pe Traian Băsescu în proporţie de 80 la sută. Pentru noi, orice atingere de Traian Băsescu nu face decât să ne îndepărteze cetăţenii, iar domnul Băsescu cel mai bine ar fi să scrie cărţi, să participe la conferinţe, să lase politica activă. Cine a fost zece ani preşedinte a avut toată puterea să realizeze proiectele pe care a vrut să le realizeze. Ceea ce face el acum nu e altceva decât să fie un chibiţ ce nu face decât rău oricarei forţe care se luptă cu adevarat cu PSD”, a spus Orban.

Orban a mai spus că misiunea lui ca lider liberal este să câştige alegerile.

„Misiunea mea ca preşedinte al PNL e să aducem PNL în poziţia în care poate câştiga alegerile, să poată să învingă PSD. Noi suntem un partid foarte bine profilat  din punct de vedere al istoriei, al apartenenţei într-o familie europeană, familia PPE. Noi suntem pe propriile picioare şi obiectivul nostru e să învingem PSD prin propriile forţe”, a spus Orban

Liderul liberal nu a exclus nici colaborari cu forţe politice sau iniţiative cetăţeneşti care susţin ideile PNL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite