Orban: Scoaterea spitalului Colentina din dispozitivul anti-COVID a fost o decizie neinspirată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban
Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a afirmat luni că a fost o decizie neinspirată ca spitalul Colentina să fie scos din dispozitivul anti-COVID. Şeful Executivului a adăugat că va fi un plan de disponibilizare, astfel încât niciun pacient de acolo, cu alte afecţiuni decât COVID-19 să nu rămână fără îngrijiri medicale.

”Din punctul meu de vedere, da. Planul de disponibilizare este unul care va fi aplicat într-o perioadă, astfel încât să nu afecteze pacienţii care sunt trataţi, să nu rămână niciun pacient care are nevoi medicale fără servicii medicale. Pe de altă parte, acolo pacienţii COVID care au şi alte afecţiuni pot fi trataţi. Dar scoaterea spitalului Colentina din dispozitivul anti-COVID, după părerea mea, a fost o decizie neinspirată şi avem nevoie de spitalul Colentina în integralitatea sa şi de toate cadrele medicale de acolo, care au dobândit deja experienţă şi pot să ne susţină foarte mult la nivelul Bucureştiului”, a afirmat Ludovic Orban, întrebat luni într-o conferinţă de presă dacă Spitalul Colentina devine exclusiv spital suport COVID.

Prefectul Capitalei Gheorghe Cojanu a anunţat că nu mai sunt locuri la ATI în Bucureşti, iar Spitalul Colentina devine spital COVID în integralitate, ceea ce înseamnă încă 300 - 400 de paturi.

„Se semnează acum un ordin de ministru şi de mâine Spitalul Colentina va deveni spital COVID în integralitate, deci vor fi vreo 300 - 400 de locuri. Asta este o veste nemaipomenită. La Spitalul Marius Nasta a fost trimisă o unitate mobilă şi vor fi detaşaţi medici pentru a asigura această unitate mobilă”, a declarat duminică prefectul.

De asemenea, el s-a referit şi la spitalul modular de la Elias, precizând că spitalele Floreasca şi Elias vor colabora pentru a asigura personal medical pentru acest spital.

Acesta a mai precizat că medicii şi asistenţii şcolari de la şcolile care au trecut în scenariul roşu, nemaifiind elevii la şcoală, vor fi detaşaţi la spitalele care tratează pacienţii COVID.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite