Orban, după scandalul de la alegerile PNL Timiş: „Îmi rezerv dreptul de a acţiona pentru sancţionarea celor vinovaţi şi pentru anularea alegerilor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban, preşedintele PNL. FOTO: Adevărul
Ludovic Orban, preşedintele PNL. FOTO: Adevărul

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că la PNL Timişoara au avut loc „încălcări grosolane ale democraţiei interne”, săvârşite de Alin Nica, Dănuţ Groza, Alina Gorghiu şi Bogdan Ghelbere, pe care le condamnă public. Liderul partidului a anunţat că îi va sancţiona pe cei vinovaţi şi va anula alegerile din această filială.

Ludovic Orban a afirmat că le-a cerut liberalilor din Timiş, înainte de alegerile din cadrul filialei, să respecte statutul partidului şi să nu îngrădească dreptul de vot.

„Condamn public încălcările grosolane ale democraţiei interne săvârşite la PNL Timişoara de Alin Nica, Dănuţ Groza, Alina Gorghiu şi Bogdan Ghelbere. Le-am transmis înainte de conferinţa pentru alegerea conducerii organizaţiei o adresă prin care le-am solicitat să respecte întocmai prevederile Statutului Partidului Naţional Liberal. 

Totodată, le-am comunicat situaţia oficială a membrilor PNL la 31 decembrie 2020 şi i-am avertizat că orice îngrădire a dreptului de vot a membrilor partidului poate conduce la sancţiuni îndreptate împotriva celor care au împiedicat membrii în drept ai PNL să-şi exprime opţiunea, precum şi la anularea alegerilor grav viciate prin aceste demersuri", a afirmat Ludovic Orban, sâmbătă, într-o postare pe Facebook.

Alegerile din Timişoara vor fi anulate

Liderul PNL a adăugat că îşi rezervă dreptul de a acţiona conform statutului pentru a-i sancţiona pe cei vinovaţi şi pentru anularea alegerilor de la Timişoara.

„În calitate de preşedinte al Partidului Naţional Liberal, având obligaţia statutară de a veghea la respectarea Statutului partidului şi de a garanta aplicarea acestuia, îmi rezerv dreptul de a acţiona în conformitate cu prevederile statutare pentru sancţionarea celor vinovaţi, precum şi pentru anularea alegerilor de la Timişoara, desfăşurate cu încălcarea normelor impuse de Statutul PNL şi de deciziile organismelor de conducere ale PNL", a conchis Orban.

După ce conferinţa de alegeri pentru conducerea PNL Timiş, care fusese programată iniţial pentru data de 10 iulie 2021, a fost anulată în urma unor tensiuni între membrii partidului, cele două tabere formate în jurul candidaţilor la şefia filialei au iscat un nou scandal sâmbătă, 31 iulie, în cadrul unei noi încercări de a alege preşedintele. 

Neînţelegerile din cadrul PNL Timiş au început încă de când s-a aflat că regula pentru acces este aceea ca participanţii la conferinţa de alegeri să fie înregistraţi şi să primească o brăţară pentru a putea să voteze, iar cei care nu sunt pe convocator nu vor putea pătrunde în incintă. Mai mulţi liberali care nu se regăseau pe convocator au forţat intrarea, ajungându-se la îmbrânceli în urma cărora a fost nevoie de intervenţia agenţilor de pază şi a forţelor de ordine din cadrul MAI.

Vezi şi: Circul continuă în PNL Timiş. A doua tură de alegeri cu îmbrânceli şi intervenţia Poliţiei FOTO VIDEO

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite