Orban rămâne pe poziţii: Atât timp cât eu sunt preşedinte PNL, niciun liberal nu va vota o moţiune de cenzură depusă de PSD sau AUR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban, preşedintele PNL. FOTO: Facebook
Ludovic Orban, preşedintele PNL. FOTO: Facebook

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, rămâne pe poziţii şi susţine că moţiunea de cenzură pe care PSD doreşte să o depună în curând nu va avea sanşe de reuşită, întrucât, atât timp cât el este liderul PNL, niciun parlamentar al formaţiunii nu va vota o moţiune de cenzură depusă de PSD sau AUR, spune Orban.

Liderul PNL a fost întrebat joi, în timpul unei vizite la Botoşani, ce şanse dă moţiunii de cenzură pe care social-democraţii au anunţat-o recent.

„Niciuna. Atât timp cât eu sunt preşedinte al PNL, niciun parlamentar al PNL nu va vota o moţiune de cenzură depusă de PSD sau de AUR şi am şi capacitatea de a menţine coeziunea în această coaliţie şi capacitatea de a respinge orice demers al Opoziţiei împotriva guvernării”, a transmis Orban.

În plus, Ludovic Orban a subliniat din nou faptul că persoana care va pierde alegerile interne pentru şefia partidului va trebui să renunţe fie la şefia Camerei Deputaţilor, în cazul său, fie la funcţia de prim-ministru, în cazul lui Florin Cîţu.

„Un om care pierde o competiţie internă nu mai poate să gireze o funcţie cum e funcţia de premier sau de preşedinte al Camerei Deputaţilor pentru că nu-l mai ascultă nimeni, nu mai are legitimitatea şi autoritatea conferite de voturile... dacă propriul partid nu te validează într-o competiţie electorală, e foarte greu să te mai asculte alţii - parteneri, alţi parlamentari, electoratul, cetăţenii României", a adăugat Orban.

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a anunţat că formaţiunea pe care o conduce va depune moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cîţu în primele zece zile de la începerea noii sesiuni parlamentare. Social-democratul a precizat că va propune ca moţiunea să fie dezbătută şi votată de Parlament înaintea Congresului PNL, deşi anterior declarase că doreşte ca aceasta să aibă loc după cele două Congrese PNL - USR-PLUS.

Citeşte şi: Schimbare de situaţie. Ciolacu vrea ca moţiunea de cenzură să fie depusă înaintea Congresului PNL: Am început discuţiile cu AUR

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite