Orban: PSD începe să încline tot mai mult spre Est. Ministrul Comunicaţiilor a fost partener cu un spion rus. Ţuţuianu a fost avocatul ruşilor de la Mechel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ludovic Orban, liderul PNL, a vorbit, vineri, la Adevărul Live, despre componenţa actualului guvern, despre care spune că este alcătuit din oameni extremi de slab pregătiţi, care trebuie urmăriţi cu atenţie, din cauza posibilelor legături cu Rusia. Liberalul a dat mai multe exemple, printre care şi ministrul Comunicaţiilor, Lucian Şova, "învăţăcelul lui Hrebenciu", care  a fost partener  de afaceri cu un spion rus.

„Lucian Şova a fost pus la Comunicaţii, care este învăţăcelul lui Hrebenciuc şi care a fost partener de afaceri cu un fost ofiţier GRU, Serviciul de Informaţii Militare rus, asupra căruia există sufiecient de multe suspiciuni că ar avea o relaţie nepotrivită cu zona respectivă. Îl pui la Comunicaţii pe Şova, unde guvernul, prin ordonanţă, a scos ANCOM de sub preşedinte, deci de sub CSAT,  în condiţiile în care România, în strategie (NATO), este prevăzută ca un cap comunicaţional. Acestea nu sunt lucruri întâmplătoare. Asta-mi arată că liderii partidului de guvernământ încep să încline tot mai mult înspre Est şi sunt foarte multe semne de întrebare”, a declarat liderul liberal.

Mai mult, liberalul nu vede cu ochi buni nici schimbarea de la ministerul Afacerilor Europene a Anei Birchall, despre care spune că avea o atitudine clară pro NATO, cu Victor Negrescu, asupra căruia planează o serie de semne de întrebare privind relaţiile cu Rusia.

„Chiar şi schimbarea ministrului de la Afaceri Europene.  Ana Birchall, care era clar pro NATO, cu o atitudine clară în acest domeniu, est înlocuită cu Victor Negrescu, asupra căruia sunt numeroase semne de întrebare”, a subliniat Orban.

Acelaşi lucru îl critică liberalul şi când vine vorba de ministrul Apărării Naţionale, Adrian Ţuţuianu, despre care spune că a fost avocatul ruşilor care au cumpărat combinatul de la Târgovişte şi pe care l-au falimetat, ducând în Rusia o importantă instalaţie din punct de vedere strategic.

„M-aş referi şi la Ţuţuianu, care a fost avocatul ruşilor de la Mechel, care au cumpărat combinatul de la Târgovişte şi l-au falimentat. De acolo, au luat o instalaţie extrem de importantă din punct de vedere strategic şi au dus-o în Rusia. Asta-mi ridică numeroase semne de întrebare şi-mi relevă că au pus nişte oameni extremi de ciudaţi, care trebuie urmăriţi cu foarte multă atenţie”, a conchis preşedintele PNL Ludovic Orban.

Cum vede Ludovic Orban noul program de guvernare al PSD

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite