Orban: PSD şi ALDE blochează referendumul privind familia tradiţională. Dragnea e ultimul care ar trebui să susţină familia tradiţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat că formaţiunea pe care o conduce nu se opune organizării referendumului privind familia tradiţională, PSD şi ALDE fiind partidele care blochează proiectul de lege în Senat.

„Eu nu îi înţeleg pe cei din coaliţia majoritară. Pe lângă faptul că sunt ultimii care ar trebui să susţină valorile familiei tradiţionale. Atât Dragnea, cât şi Tăriceanu, cât şi alţii. Ei, socialişti, fac parte din Partidul Socialist care a votat invers la nivel european. PSD încearcă să-şi creeze un adversar din PNL pe această temă. PSD şi ALDE sunt cei care blochează referendumul. Acum, legea care duce la revizuirea Constituţiei eblocată în Senat. Majoritatea o au în Senat PSD, ALDE şi UDMR. Liderii coaliţiei de guvernare sunt ultimii oameni care pot încerca să câştige pe confiscarea aestei teme. Pe mulţi îi face să-şi pună întrebarea dacă să meargă sau nu la referendum“, a declarat preşedintele PNL, la „Adevărul Live“.  

Liderul liberal a vorbit şi de faptul că PSD vrea scoaterea preşedintelui ţării din procedura de organizare a unui referendum.  „Motivul invocat - faptul că preşdintele nu a promulgat legea referendumului- e o mare prostie. Există o lege a referendumului în vigoare. Obiectivul dorit de ei era scoaterea preşedintelui din procedura de organziare a referendumului. Nu cred că preşedintele parazitează un referendum cu alt referendum. Asta nu e o temă de politizat, ci o temă de conştinţă. Omul votează cum vrea. Eu sunt creştin, mi-am întemeiat o familie. Am poziţia mea, dar nu vreau să o impun“, a mai sus Orban. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite