Orban: Partidele politice trebuie să se exprime foarte clar şi să anunţe susţinerea demersurilor pentru modificarea Constituţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban FOTO Sever Gheorghe
Ludovic Orban FOTO Sever Gheorghe

Preşedintele PNL Ludovic Orban spune că partidele politice trebuie să se exprime foarte clar în susţinerea demersurilor pentru modificarea Constituţiei şi a legislaţiei pentru a garanta că voinţa exprimată de cetăţeni la referendumul organizat de preşedintele Klaus Iohannis va fi pusă în practică. Orban a anunţat că liberalii vor participa la consultările de la Cotroceni.

Orban a anunţat, joi, că a convocat pentru luni reuniunea Biroului Politic Naţional al PNL pentru a stabili componenţa delegaţiei partidului şi mandatul formaţiunii la consultările de la Palatul Cotroceni.

„Luni am convocat reuniunea Biroului Politic Naţional a partidului, vom stabili componenţa delegaţiei şi mandatul PNL la aceste consultări. Pentru noi voinţa exprimată de cetăţean este lege. Pentru noi orice iniţiativă de modificare a Constituţiei sau a legilor necesare pentru transpunerea în realitatea politică şi juridică a voinţei exprimate de cetăţeni este de asemenea prioritate zero”, a afirmat Orban.

El spune că PNL s-a implicat cu toată forţa sa în campania pentru referendumul organizat de preşedintele Klaus Iohannis.

„Încă din primul moment în care preşedintele României a luat decizia de convoca referendumul şi de a da dreptul cetăţenilor români să oprească asaltul forţelor PSD-ALDE anti-justiţie împotriva dreptăţii, încă din primul moment PNL a fost alături de preşedintele României s-a implicat în campanie cu toată forţa sa politică, toată forţa sa organizatorică, toţi membrii PNL au fost implicaţi în susţinerea acestui referendum şi au contribuit alături de preşedintele României la rezultatul covârşitor al votului dat de cetăţenii români”, a mai spus preşedintele PNL.

Orban le transmite celorlalţi lideri politici din alte partide să nu îndrăznească să nu pună în aplicare voinţa cetăţenilor.

„Le transmit un mesaj tuturor oamenilor politici din celelalte partide. Să nu îndrăzniţi să nu puneţi voinţa exprimată de cetăţeni,voinţa exprimată de poporul care deţine suveranitatea şi care s-a exprimat în cadrul unui referendum constituţional este obligatorie pentru toţi oamenii politici. Vă atrag atenţia că orice tentativă a boicota punerea în practică a acestui referendum este neconstiţională şi vă va arunca în afara vieţii politice din România. Preşedintele României a decis foarte bine să cheme partidele la consultări. Partidele politice trebuie să se exprime foarte clar şi să anunţe susţinerea demersurilor pentru modificarea Constituţiei şi a legislaţiei pentru a garanta că voinţa exprimată de cetăţean se va transpune în practică”, a mai declarat Ludovic Orban.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi că a decis să convoace partidele parlamentare marţi şi miercuri la consultări pentru a pune în practică rezultatele referendumului pe justiţie.

Administraţia Prezidenţială a precizat că delegaţiile vor fi constituite din maximum 5 persoane.

Programul consultărilor va fi următorul:

Marţi, 4 iunie 2019
• Ora 12:00 - Partidul Naţional Liberal (PNL);
• Ora 13:00 – Partidul Social Democrat (PSD);
• Ora 14:00 – Uniunea Salvaţi România (USR);
• Ora 15:00 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);

Miercuri, 5 iunie 2019
• Ora 11:00 – Partidul Mişcarea Populară (PMP);
• Ora 12:00 – Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE);
• Ora 13:00 – Grupul parlamentar Pro Europa;
• Ora 14:00 –  Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite