Orban, mesaj de forţă pentru reformiştii din PNL care-i cer demisia: Până la Congres, eu sunt preşedinte! VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele PNL Ludovic Orban a declarat marţi, după ce s-a vaccinat împotriva COVID-19, că nu are de gând să demisioneze de la fruntea partidului, aşa cum i-au cerut mai mulţi lideri din formaţiune. Acesta a explicat că rămâne preşedinte PNL până la Congresul PNL şi că va anunţa dacă va candida pentru un nou mandat sau nu.

„În calitate de preşedinte PNL, obligaţia mea e să asigur coeziunea partidului, să particip la asigurarea unităţii şi eificienţii în guvernarea de coaliţie. Cetăţenii români aşteaptă de la noi o organizare eficientă în bătălia cu pandemia, o reluare rapidă a creşterii economice care să permită creşterea calităţii vieţii. Orice am de discutat, discut în interiorul PNL.

Preşedintele PNL este ales de Congres. PNL a avut un Congres în iunie 2017 şi va avea un Congres în cursul acestui an. Până la acest Congres eu sunt preşedinte. Dacă mă voi hotărî să candidez pentru un nou mandat, voi anunţa public”, a declarat marţi Ludovic Orban.

Mesajul lui Orban vine după ce prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan l-a criticat pe acesta din urmă pentru modul în care acesta a negociat posturile PNL în Guvernul Cîţu, apreciind că este necesar un Congres pentru desemnarea altei conduceri a partidului. Plecarea lui Orban de la conducerea PNL este susţinută şi de către secretarul general Robert Sighiartău, care consideră că PNL a pierdut alegerile generale.

Vezi şi: Urzeala Tronului PNL: Rareş Bogdan a declanşat puciul anti-Orban. Ce tabere se conturează

Sunt însă şi voci din partid care şi-au arătat susţinerea faţă de Orban. Vicepreşedintele PNL Gheorghe Falcă a declarat, la RFI, că Ludovic Orban trebuie să fie tratat ca un om politic responsabil şi că nu este nevoie ca acesta să îşi dea demisia.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite