Orban: Mai mulţi lideri PPE şi preşedintele Klaus Iohannis, invitaţi la Biroul Executiv al PNL din 8 mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban FOTO Mediafax
Ludovic Orban FOTO Mediafax

Preşedintele PNL Ludovic Orban a declarat luni că Biroul Executiv al partidului se va reuni miercuri la Sibiu, în cadrul acestuia fiind invitaţi lideri PPE, printre care şi preşedintele formaţiunii, Joseph Daul, dar şi preşedintele României, Klaus Iohannis.

„Pe data de 8 mai, începând cu ora 16.00, am convocat Biroul Executiv al Partidului Naţional Liberal. La această reuniune a Biroului Executiv al Partidului Naţional Liberal dedicată în integralitate dezbaterii agendei europene pe următorii 5 ani avem onoarea de a-i avea ca invitaţi şi ca participanţi pe preşedintele Partidului Popular European, Joseph Daul şi pe secretarul general al Partidului Popular European, Antonio Lopez-Isturiz White”, a declarat liderul PNL la finalul şedinţei de luni a partidului.

Întrebat dacă la eveniment va participa şi Klaus Iohannis, Orban a explicat că a trimis deja invitaţia către preşedinte şi că acesta din urmă va decide dacă va participa sau nu. De asemenea, liderul PNL a declarat că partidul a luat decizia să susţină în Parlament adoptarea iniţiativei „Fără Penali” şi că s-a decis ca pe 13 mai să organizeze un eveniment în care să prezinte programul politic al PNL pentru europarlamentare.

„Biroul Executiv al Partidului Naţional Liberal a aprobat programul politic al partidului pentru alegerile pentru Parlamentul Europaen, viziunea noastră asupra Europei în următorii cinci ani şi de asemenea, viziunea noastră asupra modalităţii în care România poate să fructifice la maxim, pentru beneficiul românilor, toate avantajele pe care le are prezenţa României în cadrul Uniunii Europene”, a mai explicat Orban.

Preşedintele PNL a vorbit şi despre propunerile pentru funcţiile de judecător la CCR, precizând că e la curent de faptul că USR are propuneri diferite faţă de liberali şi că este deschis la discuţii cu Dan Barna în privinţa acestora.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite