Orban: PSD a renunţat la procedura „Ora Guvernului” în care îl chema pe ministrul Sănătăţii. Când va avea loc dezbaterea moţiunii simple împotriva lui Voiculescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban, preşedintele Camerei Deputaţilor. FOTO: Facebook Ludovic Orban
Ludovic Orban, preşedintele Camerei Deputaţilor. FOTO: Facebook Ludovic Orban

Dezbaterea la Camera Deputaţilor a moţiunii simple împotriva ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu va avea loc luni, de la ora 17.00, iar votul va fi dat în plenul de miercuri. Preşedintele Camerei Ludovic Orban a anunţat că PSD a renunţat la procedura „Ora Guvernului” prin care îl chema pe Voiculescu să ofere explicaţii în Parlament şi o va utiliza pe viitor la adresa altor miniştri.

„În urma discuţiei cu doamna preşedintă a Senatului Anca Dragu, i-am informat pe colegii din Biroul permanent al Camerei că cel mai probabil intenţionăm să avem birourile permanente reunite luni, pentru convocarea unui plen reunit în cursul săptămânii viitoare. Urmează să stabilim în birourile permanente reunite data la care se va desfăşura plenul. Avem de constituit comisiile comune permanente, stabilirea delegaţilor şi alte decizii pe care le considerăm importante pentru a fi dezbătute în plenul reunit. Urmează să stabilim ordinea de zi pentru plenul reunit luni la şedinţa birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului”, a afirmat Ludovic Orban miercuri la Parlament. 

El a adăugat că „grupul PSD iniţiase procedura Ora Guvernului în care îl chema pe ministrul Vlad Voiculescu şi a renunţat la această procedură pentru că ar fi fost două proceduri parlamentare legate de acelaşi ministru şi vor putea utiliza această procedură referitor la alţi miniştrii”.

Social-democraţii au depus miercuri la Camera Deputaţilor moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii intitulată „Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid – Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea românilor”.

Liderul deputaţilor PSD Alfred Simonis anunţase, în plenul de marţea trecută al Camerei Deputaţilor, că grupul parlamentar al social-democraţilor a depus o solicitare la Biroul permanent prin care îl cheamă în Parlament, la „Ora Guvernului” pe ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu pentru a explica „situaţia spitalelor din România în ceea ce priveşte măsurile preventive, gestionarea şi managementul riscului în saloanele în care sunt amplasate sau utilizate instalaţii de furnizare oxigen pentru pacienţi”.

La rândul ei, Alianţa USR-PLUS a precizat că Vlad Voiculescu va participa luni, 15 februarie, la „Ora Guvernului” din Parlament pentru a răspunde la toate întrebările care îi vor fi puse de către deputaţi şi senatori în ceea ce priveşte activitatea sa la Ministerul Sănătăţii şi măsurile adoptate până în prezent.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite