Orban, despre tergiversarea cazului Tăriceanu: Incredibilă sfidarea acestor indivizi transformaţi în slugi ale infractorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, i-a criticat marţi pe senatorii PSD-ALDE din Comisia Juridică pentru o nouă amânare privind votul pentru ridicarea imunităţii preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Liderul liberalilor spune că amânarea este o „sfidare incredibilă” faţă de „toţi cetăţenii cinstiţi ai ţării” a unor „slugi ale infractorilor”.

„După 5 luni de tergiversare a solicitării privind începerea urmării penale în cazul preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, senatorii PSD-ALDE din Comisia juridică au găsit de cuviinţă să obţină o nouă amânare prin boicotarea şedinţei acestui for. Este incredibilă sfidarea pe care o manifestă aceşti indivizi, transformaţi în slugi ale infractorilor cocoţaţi la vârful statului, faţă de toţi cetăţenii cinstiţi din această ţară care finanţează prin munca lor funcţionarea statului, implicit indemnizaţiile pe care le obţin cei care se ascund în spatele imunităţii parlamentare”, a declarat Ludovic Orban într-un comunicat de presă.

Liberalul mai afirmă că decizia parlamentarilor PSD-ALDE este o „batjocură” şi că arată „laşitatea absolută” a preşedintelui Senatului.

„Această conduită a parlamentarilor PSD-ALDE este o batjocură împotriva tuturor celor care cred în principiul egalităţii în faţa legii, fără de care o democraţie nu se poate defini. Încălcarea acestui principiu de către reprezentanţii PSD-ALDE reprezintă, în fapt, negarea mandatului primit în alegeri în mod democratic. (...) Faptul că PSD-ALDE blochează decizia, chiar şi un eventual vot de respingere a solicitării procurorilor, arată laşitatea absolută în care colcăie actualul preşedinte al Senatului”, mai adaugă liderul PNL.

În acelaşi timp, Orban se arată revoltat de „pasivitatea” preşedintelui CSM, care încă nu a sesizat Curtea Constituţională în acest caz. „Este cu totul revoltătoare pasivitatea preşedintelui CSM, care refuză să sesizeze Curtea Constituţională în acest caz, fiind evident blocajul instituţional dintre Senatul României şi Ministerul Public. Faptul că dna Lia Savonea preferă să nu se preocupe de înfăptuirea justiţiei, aşa cum fişa postului i-o cere, şi omite să ia poziţie faţă de situaţia lui Călin Popescu Tăriceanu arată dubla măsură în care operează actualul preşedinte al CSM. Totul, în condiţiile în care alţi preşedinţi ai CSM au uzitat de această cale legală pentru a se adresa Curţii Constituţionale în situaţii similare”, se mai arată în comunicatul transmis de şeful liberalilor.

Comisia juridică din Senat a amânat din nou, marţi, din lipsă de cvorum, discuţia privind raportul pe care senatorii din comisie trebuie să-l dea în ceea ce priveşte solicitarea DNA de ridicare a imunităţii pentru preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Preşedintele Comisiei a precizat faptul că acest vot nu ar fi o prioritate, mai importantă fiind discutarea proiectelor de lege.

Întrebat dacă votul privind solicitatea DNA în privinţa preşedintelui Senatului nu este o prioritate pentru Comisia Juridică, Robert Cazanciuc a răspuns: „De ce ar fi o prioritate acest raport? Trebuie să punem în primul rând dosarele penale sau ceea ce aşteaptă oamenii de la noi, diverse acte normative care să le reglementeze viaţa? Deci dosarul penal este prioritatea comisiei juridice? Cred că prioritare sunt legile aşteptate de cetăţeni din partea noastră care să le facă viaţa mai bună”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite