Orban, despre situaţiile lui Chirica şi Alexe: Vom lua act de suspendarea celor doi din toate poziţiile deţinute în partid

Orban, despre situaţiile lui Chirica şi Alexe: Vom lua act de suspendarea celor doi din toate poziţiile deţinute în partid

Preşedintele PNL, Ludovic Orban. FOTO Facebook Ludovic Orban

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că formaţiunea pe care o conduce va lua act de suspendarea din partid a lui Mihai Chirica şi Costel Alexe, dar şi că instanţa va decide dacă cei doi sunt sau vinovaţi, aceştia fiind în continuare susţinuţi să rămână în funcţiile alese.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Vom lua act de suspendarea celor doi din toate poziţiile deţinute în partid. Noi nu putem avea o altă poziţie legată de funcţiile administrative. Funcţiile administrative sunt rezultatele unor alegeri făcute de cetăţeni. Numai funcţiile politice pot fi afectate prin decizia partidului. Eu am şi anunţat că se suspendă din funcţiile deţinute în partid, până la finalul procesului. Decizia de a considera pe cineva vinovat o ia instanţa. Până la finalul procesului există semne de întrebare şi acesta este motivul pentru care cei doi colegi vor fi suspendaţi”, a declarat, duinică, Ludovic Orban. Biroul Executiv al PNL se va reuni luni. 
 
Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, fostul ministru al Mediului Costel Alexe, a fost plasat sub control judiciar în dosarul în care este acuzat de luare de mită şi instigare la delapidare. El afirmă că s-a autosuspendat de la conducerea PNL Iaşi.
 
Reprezentanţii DNA au precizat că Alexe a fost pus sub control judiciar până în 25 iunie, alături de o persoană din conducerea unei societăţi comerciale cu activitate în siderurgie, cei doi având, între altele, obligaţia de a nu părăsi ţara.
 
De asemenea, primarul din Iaşi, Mihai Chirica, a anunţat, miercuri, că se autosuspendă din fruntea filialei municipale a PNL, pe fondul problemelor sale din justiţie, el precizând că timpul va arăta că acuzaţiile lansate împotriva sa nu sunt adevărate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările