Orban, despre un posibil referendum de suspendare a lui Iohannis: O să-i batem pe PSD-işti rău de tot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a susţinut vineri că evaluările liberalilor arată că nu există „nici cea mai mică şansă" ca un referendum pentru demiterea preşedintelui Klaus Iohannis să aibă succes, sugerând că, dacă se va ajunge la aşa ceva, PNL îi va „bate rău de tot pe PSD-işti".

„Conform evaluărilor noastre, nu există nici cea mai mică şansă ca un referendum de demitere a lui Iohannis să aibă succes. Dimpotrivă, o să îi batem pe PSD-işti rău de tot, în cazul în care se ajunge la referendum, dar eu anticipez că nu se va ajunge pentru că nu cred că majoritatea parlamentară va urma nebunia lui Dragnea”, a spus Ludovic Orban.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că a discutat cu preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, că din punctul său de vedere suspendarea din funcţie a preşedintelui Klaus Iohannis trebuie să fie o opţiune serioasă. Dragnea a spus că luni ar urma să se ia o decizie.

Liviu Dragnea l-a acuzat pe preşedintele Klaus Iohannis că „îşi bate joc de Constituţie”.

El a spus că a discutat cu Tăriceanu despre suspendarea preşedintelui, iar luni va fi luată decizia.

Întrebat cât mai aşteaptă ca preşedintele să spună dacă o revocă pe şefa DNA, Liviu Dragnea a afirmat: ”Eu nu aştept răspuns, pentru că nu trebuie să îmi dea mie răspuns, ci Constituţiei, o Constituţie de care îşi bate joc. nu îl interesează nici legea, nici Constituţia, nu-l interesează decât propria protecţie, ca să vorbim foarte răspicat. Spunea ieri despre dictatura majorităţii. Păi asta este exact abordarea unui dictator, pentru că majoritatea este unul din pilonii fundamentali ai democraţiei. De asta se fac voturi, de aia merg oamenii să voteze liber când sunt alegeri, ca să aleagă o majoritate care să hotărască, să legifereze şi să conducă prin guvern treburile ţării. Şi este deranjat de majoritate. Deci este exact logica unui dictator că nu contează majoritatea, nu contează votul, contează doar ce vrea unul singur care trebuie să aibă subordonate toate instituţiile - parlamentare, ale guvernului, serviciile şi absolut tot ce mişcă, CCR”.

Dragnea a spus că a discutat cu liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu despre suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis.

„Am discutat acum cu dl Tăriceanu şi i-am spus că din punctul meu de vedere suspendarea preşedintelui trebuie să fie o opţiune serioasă, pentru că dacă doar stăm şi ne plângem că nu respectă azi Constituţia, nu respectă mâine Constituţia, poate mai trimite un alt consilier prezidenţial să mai ameninţe vreun judecător de la CCR. O fi trimis consilieri prezidenţiali să ameninţe şi judecători de la Înalta Curte, nu poate să spună nimeni că nu-i adevărat. Şi dacă noi doar stăm şi constatăm, atunci nu ne exercităm un atribut important al acestui for, care este forul suprem din România. (...) Şi dl Tăriceanu a spus că este de acord şi trebuie să analizăm foarte serios zilele astea şi luni să luăm o decizie: da sau nu”, a mai declarat Liviu Dragnea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite