Orban, despre planul PSD de a sesiza Comisia de la Veneţia pe tema alegerii primarilor: „Se fac de râs. Legea e benefică democraţiei”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prim-ministrul Ludovic Orban. FOTO Mediafax
Prim-ministrul Ludovic Orban. FOTO Mediafax

Prim-ministrul României, Ludovic Orban, a declarat, joi, că prin încercarea de a sesiza Comisia de la Veneţia pe tema alegerii primarilor în două tururi, PSD reuşeşte doar să se facă de râs.

„Titus Corlăţean merge pe un drum construit de PNL. Există posibilitatea sesizării Comisiei de la Veneţia prin Adunarea Parlentară a Consiliului Europei. Noi am pregătit un punct de vedere pentru prezentarea în Comisiei de Monitorizare”, a declarat şeful Guvernului.  

Ludovic Orban a precizat că prin revenirea la alegerea primarilor în două tururi nu are loc afectarea procesului democratic. „Legea nu doar că afectează democraţia, ci e benefică democraţiei, duce la îmbunătăţirea performanţei administraţiei locale”, a mai afirmat premierul. 

Concluzia lui Ludovic Orban a fost că că prin demersul lor, socia-democraţii reuşesc doar să se facă de râs.  „Ca atare, noi considerăm că ei se fac de râs cu această jalbă depusă. Noi am reuşit sesizarea pe mizeriile pe care le-au băgat în legile Justiţiei, pe legislaţia penală”, a conchis Orban. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite