Orban despre OUG privind revizuirea sentinţelor: Dimensiunea ticăloşiei este uriaşă. Nu poate Guvernul să se substituie instanţelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban Inquam Photos / Octav Ganea
Ludovic Orban Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi seară, la Realitatea TV, că Ordonanţa de Urgenţă privind revizuirea sentinţelor anunţată de către ministrul Justiţiei Tudorel Toader este „o aberaţie”, întrucât Guvernul nu poate să se substituie instanşelor. Orban spune că scopul acestei este de a-l salva de la închidoare pe liderul PSD, Liviu Dragnea.

Orban a fost întrebat, joi seară, la Realitatea TV, ce părere are despre Ordonanţa de Urgenţă privind revizuirea sentinţelor anunţată de către ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, şi a răspuns: „Dimensiunea  ticăloşiei este uriaşă. Ei au încercat să facă lucru ăsta prin modificarea Codului de Procedură Penală. Erau prevederi care, de fapt, urmăreau aceeaşi intenţie, de a declanşna revizuiri pentru toate probele din dosare care au fost rezultat al unor interceptări SRI, probabil, pe baza unor mandate de siguranţă naţională”.

Orban a spus că demesrul îl vizează în mod clar pe Liviu Dragnea.

„Cred că totul este legat de Dragnea, pentru că el, fiind condamnat în primă instanţă, ei trebuie să-i şteargă cazierul, să-l spele de de păcate până la decizia definitivă pe care ar urma să o ia instanţa de apel. Ca să nu facă puşcărie, ar putea să-i anuleze sentinţa din Dosarul Referendumului”, a mai spus Orban.

Acesta a afirmat că posibilitatea ca sentinţa lui Liviu Dragnea să rămână definitivă în dosarul de instigare la abuz în serviciu esplică ”disperarea” celor care doresc să-l salveze.

„OUG nu este supusă controlului constituţionalităţii, un viciu major de fond al Constituţiei din România”,  a afirmat liderul PNL.

Acesta a spus că OUG anunţată de Toader este ”o aberaţie”.

„Nu are nicio bază, este o aberaţie, nu poate Guvernul să se substituie instanţelor. Instanţele sunt cele care trebuie să ia decizia, dacă în cadrul unui probatoriu o probă este legală sau nelegală”, a spus Orban.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, miercuri seară, la Antena 3, că va propune premierului adoptarea unei Ordonanţe de Urgenţă prin care persoanele care cred ca au fost condamnate în baza interceptărilor ilegale sau a protocoalelor cu SRI să poată cere revizuirea sentinţei. El a spus că o astfel de ordonanţă va fi dată „într-un timp scurt, imediat ce se termină concediile”, iar prin aceasta îi va fi dată încredere românului că „justiţia se înfăptuieşte aşa cum cere Constituţia”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite