Orban, despre ordonanţa anunţată de Toader: E clar că PSD-ALDE guvernează pentru infractorii condamnaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, că ordonanţa de urgenţă anunţată de Tudorel Toader pentru repunerea în termen a celor condamnaţi de complete nelegal constituite nu are temei constituţional, iar PSD-ALDE guvernează „pentru infractorii condamnaţi şi pentru cei necondamnaţi“.

„E clar că PSD-ALDE guvernează pentru infractorii condamnaţi şi pentru cei necondamnaţi, în încercarea de a îi scăpa de pedeapsă atât pe unii şi cât şi pe ceilalti. O astfel de ordonanţă este neconstituţională. Decizia Curţii este foarte clară. Practic se va lăsa la latitudinea instanţei să considere cursul proceselor care se derulează, după decizia Curţii, să hotărască care probe sunt administrate corect şi care nu. Nicidecum nu creează bază constituţională pentru o astfel de ordonanţă. Cu siguranţă nu există un temei constituţional pentru emiterea unei astfel de ordonanţe şi vom încerca prin toate mijloace să ne opunem adoptării unui astfel de act normativ”, a afirmat Ludovic Orban, duminică, pentru Mediafax, la scurt timp după anunţul făcut de ministrul Tudorel Toader. 

De asemenea, preşedintele PNL a subliniat că PSD încearcă toate variantele pentru a da graţierea şi amnistia.  „Deşapte ani de zile PSD are obsesia legii aministiei şi graţierii. Nereuşind să dea o lege a amnistiei şi graţierii, au declaşant toate procedurile posibile pentru a da diferite forme de graţieri şi de amnistii“, a mai spus Orban.

 Ministrul Justiţiei a declarat duminică seară că a pregătit o ordonanţă de urgenţă pentru repunerea în termen a celor condamnaţi de complete nelegal constituite. Acesta a mai spus că cel mai probabil varianta OUG va fi aleasă şi în cazul doarelor construite în baza protocoalelor secrete dintre Ministerul Public şi SRI, dar în acest caz aşteaptă motivarea Curţii Constituţionale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite