Orban, despre candidatura la conducerea PNL: În curând vom declanşa procedurile de alegeri în partid. Deocamdată nu ştiu dacă va mai exista un candidat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu, Ludovic Orban FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
Florin Cîţu, Ludovic Orban FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Ludovic Orban a anunţat la Cluj că procedurile de alegeri în partid vor fi declanşate în curând.  Preşedintele PNL spune că nu există o competiţie pentru că deocamdată este singurul candidat. Într-o altă conferinţă de presă, organizată la Suceava, premierul Cîţu a negat existenţa unei campanii electorale interne privind Congresul şi a spus că a venit în calitate de prim-ministru pentru a susţine campania de vaccinare.

 „Nu există o competiţie. Deocamdată sunt singurul care mi-am anunţat candidatura la peşedinţia Partidului Naţional Liberal. În curând vom declanşa procedurile de alegeri în partid. Vreau din nou să fac precizarea că alegerile în Partidul Naţional Liberal nu înseamnă numai organizarea unui Congres.(...)Abia după ce se termină alegerile la baza partidului va avea loc Congresul”, a declarat liderul PNL.

Despre campania sa, liderul spune că este „o campanie pozitivă, o campanie care să fie bazată pe proiecte şi pe obiective realiste”. Indiferent dacă va mai exista un candidat sau nu, liderul spune că îşi va continua campania ca până acum.

„Deocamdată nu ştiu dacă va mai exista un candidat la funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal. Indiferent dacă va fi sau nu va fi, campania mea se va derula la fel, aşa cum am făcut campanie, mişcare mult în teren, acţiune la firul ierbii, participare la toate evenimentele importante, susţinerea proiectelor reprezentanţilor PNL în administraţia locală, susţinerea la nivel parlamentar a tuturor proiectelor guvernamentale care sunt importante”, a mai explicat Ludovic Orban.

Ludovic Orban a anunţat că 36 de organizaţii PNL au votat, în biroul judeţean, susţinerea candidaturii sale pentru un nou mandat la şefia partidului. Liderul PNL a mai spus că va avea loc anul acesta Congresul formaţiunii, însă evenimentul va fi organizat în funcţie de situaţia epidemiologică.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, se pregăteşte pentru alegerile interne în partid cu o vizită la Cluj-Napoca, după ce în urmă cu o lună premierul Florin Cîţu a venit la discuţii cu liderii locali.

Pe de altă parte, surse politice din echipa lui Florin Cîţu sunt optimiste că odată cu anunţarea candidaturii la şefia partidului, premierul ar urma să aducă alături de el o bună parte din organizaţiile care şi-au exprimat susţinerea pentru Orban, mai ales că, până la urmă, în pixul şefului Guvernului stau numirile în numeroase funcţii centrale şi la nivel de judeţe.  

Întrebat dacă a venit la Suceava pentru o campanie electorală internă privind Congresul, premierul a spus că nu există o astfel de campanie.

„Sunt aici ca prim-ministru, sunt aici pentru a susţine Campania de vaccinare”, a spus Florin Cîţu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite