Orban, despre anticipate: Ar putea fi organizate odată cu alegerile locale. PSD sabotează guvernarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban
Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban susţine că alegerile anticipate ar putea fi organizate concomitent cu alegerile locale, pe data de 14 iunie. Liberalii caută sprijin parlamentar pentru declanşaraea alegerilor anticipate. „Ne putem trezi că PSD votează învestirea guvernului“, susţine Ludovic Orban.

„Urmează să luăm cea mai bună decizie pentru România. Obectivul nostru fundamental este să asigurăm o bună guvernare, să reparăm toate stricăciunile făcute de PNL. În ceea ce priveşte manevrele tactice, suntem într-o analiză. Am declanşat o analiză amplă pentru a vedea ceea ce-şi doresc românii. E clar că guvernarea e extrem de dificilă cu actualul Parlament. PSD foloseşte toate tertipurile pentru a sabota guvernarea“, a spus Ludovic Orban, după şedinţa conducerii PNL. 

„Alegerile locale pot fi organizate între 24 mai şi 14 iunie, cu excepţia zilei de 7 iunie, când sunt Rusaliile. Ar fi posibil ca alegerile anticipate să fie organizate cu localele. Trebuie să ai un număr semnificativ de parlamentari care să confere garanţia că nu vor vota două guverne succesive. Ne putem trezi ca PSD să voteze învestirea Guvernului“, a mai spus premierul. 

UDMR susţine alegerile anticipate, cu condiţia ca Guvernul Orban să nu impună alegerea primarilor în două tururi de scrutin, susţin surse politice pentru „Adevărul“. Există şi o cale de mijloc: Guvernul să forţeze modificarea sistemului electoral, iar UDMR să se alieze, conjunctural, cu PSD, însă în avantajul PNL.

PNL a decis luni, în şedinţa Biroului Executiv a partidului, să-i primească pe Daniel Constantin şi Sorin Cîmpeanu, foşti membri Pro România, care vor face parte din conducerea centrală a liberalilor, susţin surse „Adevărul”. Pe lângă cei doi, PNL i-a recrutat şi pe ceilalţi parlamentari de la Pro România care au votat pentru învestirea Guvernului Orban.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite